Ekipa USR „Sport za sve“ Mursko Središće sudjelovala na 17. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije žena u Karlovcu

  U subotu 04.11.2023. godine u Karlovcu je održan 17. Hrvatski festival sportske rekreacije žena u organizaciji HSSR  „Sport za sve“ i Karlovačkog saveza sportske rekreacije. Pokrovitelji Festivala bili su Karlovačka županija, Grad Karlovac  Karlovačka sportska zajednica, Zajednica  športova karlovačke županije i Turistička zajednica grada Karlovca .

Na Festivalu je sudjelovalo 30 ekipa iz cijele Hrvatske. Iz Međimurja su osim USR „Sport za sve“ Mursko Središće sudjelovale ekipe iz Mačkovca, Male Subotice, Palovca i Strahoninca.

Takmičilo se u 6 disciplina: viseća kuglana, pikado, vođenje lopte nogom, slobodno bacanje košarkaške lopte u koš, bacanje kolutova i bacanje rukometne lopte u metu.

Ekipa Murskog Središća   bila je u sastavu: Natalija Brodar, Darinka, Krklec, Marina Rajf, Biserka Kozar, Vera Trupković, Nada Trstenjak , Sanja Jambrešić Trstenjak, Jelena Kuzma, Nada Hoblaj rođ. Turk  i Anica Varga .

Ove godine ekipa Mursko Središće osvojila je sveukupno 8. mjesto. Iako su članice  dala sve od sebe  svakoj disciplini bilo je  malih nepreciznosti i greškica  pa je to  rezultiralo ovakvom plasmanu. Ipak ekipa ne gubi nadu i volju  za novim pobjedama i plasmanom  na sami vrh i kao što je to bilo posljednjih 16 godina.

Od Međimurskih ekipa najuspješnija je bila ekipa Strahonica koja je po prvi put od održavanja Hrvatskih festivala sportske rekreacije žena  sveukupno osvojila 1. mjesto . Ostale ekipe iz Međimurja također su ostvarile jako dobre rezultate tako da možemo biti ponosni na uspjeh rekreativki iz Međimurja .

Ekipe su u Karlovcu boravile dva dana prvi je bio natjecateljskog karaktera a drugi za razgledavanje grada Karlovca . U povratku  posjetili smo i grad Ozalj u kojem smo htjeli vidjeti dvorac Ozalj međutim zbog obnove mosta do dvorca nismo mogli .

Tajnica Udruge:

Anica Varga