DVOSTRUKA POBJEDA ZA BICIKLISTE MURE AVANTURE U VODICAMA

Dana 27.04.2014. u Vodicama kraj Šibenika vožena je druga utrka Kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu, disciplini cross country, pod nazivom „MTB Croatia cup Vodice“. Iako ne u punom sastavu biciklisti Mura Avanture iz Svetog Martina na Muri opet su dokazali da u mlađim kategorijama spadaju u sam vrh brdskog biciklizma u Hrvatskoj. Uvjerljivu pobjedu ostvario je Matija Trstenjak u kategoriji U13, dok je Lovro Posel osvojio 4. mjesto. U kategoriji U14, Timotej Kocen osvojio je prvo mjesto, a Stjepan Hunjak treće. Svoj prvi plasman na postolje u kategoriji U15, osvojenim drugim mjestom ostvario je Nikola Vinko, dok je Eric Taradi zauzeo 5. mjesto. U kategoriji U13 , zajedno sa dječacima, nastupila je Ida Trstenjak, te zauzela 10 mjesto. U kategoriji kadeta Antonio Mišić, unatoč tehničkim problemima sa opremom uspio je osvojiti 6. mjesto. Premijerni nastup za Mura Avanturu imao je junior Rene Maruševec, te osvojio 8. mjesto. Radi se o mladiću iz Koprivnice koji od ove sezone vozi za klub iz Svetog Martina na Muru. Od ostalih, nastupio je još Alen Novak u kategoriji Sport, te osvojio je 10. Mjesto.

Timotej Kocen (U14) i Matija Trstenjak(U13) ostvarili su po dvije pobjede, te su u ukupnom poretku Kupa Hrvatske uvjerljivo vodeći u svojim kategorijama. Do sada su održane utrke Kupa RH na kojima su sudjelovala 23 biciklistička kluba iz cijele Hrvatske. Trenutno je vodeći klub BK Keindl sport iz Zagreba (725 bodova), drugo mjesto dijele BGK Tuškanac iz Zagreba i BBK Orlov krug iz Vodica (436 bodova), dok BK Mura Avantura plasirana ne 4. mjesto sa osvojenih 382 boda.

 

Osim na domaćem planu biciklisti iz Svetog Martina na Muri aktivni su u na međunarodnom polju. Tako, najmlađe članove 10. svibnja očekuje nastup na MTB utrci u Grazu u Austriji, gdje se vozi zanimljiva MTB utrka koja se sastoji od poligona spretnosti, na kojem natjecatelji za svaku pogrešku dobivaju kaznene bodove, te XCO utrke, za koju se startna lista formira po broju negativnih bodova sakupljenih na poligonu. Budući da dečki iz Mure avanture marljivo treniraju poligon spretnosti, očekujemo mali broj negativnih bodova, te dobar plasman u XCO utrci.

Tek tjedan dana nakon Austrijske utrke Mura Avanturiste već očekuje treća utrka MTB kupa Hrvatske u Pakracu.

 

                                             (Tekst: Ž. Rob, B. Štimec, Foto: P. Trstenjak)