Dvostruka pobjeda Plavih – odbojkašice bolje od Vinice, a odbojkaši od Centrometala II

Ovog vikenda igračice i igrači Odbojkaškog kluba Plavi igrali su svoje prvenstvene utakmice. Igračice su igrale domaću utakmicu protiv Vinice, a igrači su igrali na gostovanju u dvorani Aton u Nedelišću protiv druge momčadi Centrometala.

Odbojkašice Plavih kao favorit su ušle u utakmicu protiv Vinice. Na početku utakmice Plave igraju odlično i vode 7:2. Nakon toga slijedi veliki pad u igri domaćih igračica i gošće iz Vinice brzo preokreću rezultat. Plave nikako ne mogu uhvatiti ritam što rezultira gubitkom prvog seta rezultatom 25:22. Drugi set Plave igraju bolje i brzo stvaraju osjetnu prednost. Veliku prednost održavaju i izjednačuju na 1:1 rezultatom 25:15. Treći set od samog početka izjednačen, igra se poen za poen. Izjednačen je rezultat do same završnice kada Plave počinju igrati bolje. Strpljivom i smirenom igrom u završnici Plave dolaze do vodstva 2:1 u setovima rezultatom 25:20. Treći set Plave otvaraju najbolje od svih i vrlo brzo stvaraju prednost od 10 poena (11:1). Velika prednost se smanjila, ali Viničanke nisu uspjele ozbiljno ugroziti domaće igračice. Plave 4. set osvajaju rezultatom 25:18 i time dolaze do pobjede. Ovo je Plavim odbojkašicama 13. pobjeda u 15 utakmica i nalaze se na drugom mjestu s 38 osvojenih bodova. Jedan bod više imaju odbojkašice Ivanca koje su sljedeći protivnik Plavima. Derbi kola odigrat će se u Ivancu u subotu s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Plavi – Vinica 3:1 (22:25, 25:15, 25:20, 25:18)

Plavi: Valentina Goričanec, Iva Hranilović, Klara Škvorc, Dora i Sara Debelec, Lana Novak, Klara Mađarić, Ana Pintarić, Laura Kukovec, Ana i Ivana Mance, Anamarija Turk, Manuela Jezernik, Vanessa Žužić. Trener: Jurica Novak

Odbojkaši su također bili favoriti protiv mlade momčadi Centrometala. Plavi odlično otvaraju meč i ubrzo dolaze do velike prednosti (9:1). Veliku prednost održavaju do kraja seta i dolaze do vodstva rezultatom 25:14. Drugi set je bio vrlo sličan. Plavi igraju puno bolje i dolaze do vodstva 2:0 u setovima rezultatom 25:16. Treći set je bio najizjednačeniji. Plavi se opuštaju, a Centrometal igra bolje. Izjednačeno je do rezultata 19:19. Plavi tada igra kvalitetnije i dolaze i do trećeg seta, rezultat je bio 25:20. Plavima je ovo 6. pobjeda iz 7 utakmica. Nalaze se na prvom mjestu sa 19 bodova, 5 više od drugoplasiranog Poljanca. U idućem kolu Plavi imaju istog protivnika, samo će se utakmica ovaj put igrati u dvorani OŠ Mursko Središće.

Centrometal II – Plavi 0:3 (14:25, 16:20, 20:25)

Plavi: Goran, Hrvoje, Jurica i Karlo Novak, Marko i Luka Hranilović, Ivan Turk, Simon Šimon.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić)