Dvije gostujuće pobjede – Plave slavile u Ludbregu, a Plavi u Varaždinu

Ovog vikenda odbojkašice i odbojkaši OK Plavi imali su važne gostujuće utakmice. Odbojkašice su u subotu gostovale u Ludbregu dok su odbojkaši igrali u Varaždinu protiv OK Žerek.

Odbojkašice OK Plavi odlično su ušle u utakmicu u Ludbregu, povele su 8-0. Domaće se pokušavaju približiti, ali Plave nedaju prednost. U drugoj polovici seta Plave dodaju gas i dolaze do 1:0 rezultatom 25:14. U drugom setu Plave brzo stvaraju nekoliko poena prednosti. Maksimalna prednost iznosila je 6-7 poena. Ludbrežanke se ne predaju i u završnici seta dolaze na jedan poen zaostatka (21:22). Sljedeća 3 poena osvajaju Pekleničarke i dolaze do 2:0 u setovima. Treći set je bio izjednačen do tehničkog timeouta. Nakon toga Plave počinju igrati bolje i stvaraju veliku i nedostižnu prednost. 3. set Plave pobjeđuju rezultatom 25:15. Iako su domaće igračice odigrale vrlo solidnu utakmicu, Plave dolaze do još jedne uvjerljive pobjede zahvaljujući odličnoj igri u obrani i odličnim servisima. Ovo im je 5. pobjeda u nizu. Sljedeća utakmica Plavima će biti najzahtjevnija. U nedjelju u 19 sati igrat će utakmicu protiv lidera lige, druge ekipe Ivanca. Mlade odbojkašice Ivanca igraju odlično i do sada su izgubile samo jedan set. Plave se i dalje nalaze na odličnom 4. mjestu.

Ludbreg – Plavi 0:3 (14:25, 21:25, 15:25)

Plavi: Kerovec, Škvorc, Žužić, Debelec, Goričanec, Turk, Kolarić, Končić, Srša, Mance, Mađarić, Hranilović. Trener: Jurica Novak.

Odbojkaši OK Plavi igrali su derbi utakmicu protiv OK Žerek iz Varaždina. Žerek je nekoliko godina u nizu prvak ove lige i Plavi su ih do sad samo jednom pobijedili. Na početku seta Žerek je u stalnoj prednosti, ali ta prednost je bila minimalna.

Tek u drugoj polovici seta Žerek se odvaja na 5 poena prednosti i dolazi do vodstva 1:0 rezultatom 25:19. U drugi set Plavi ulaze odlično, poveli su 4:0. Tu prednost povećavaju do maksimalnih 6-7 poena prednosti. Kod rezultata 24:18 Plavi dolaze do 6 set lopti. Prve 3 su prokockali, ali četvrtu koriste i dolaze do 1:1. U treći set Plavi također ulaze odlično. Žerek je malo pao u igri, Plavi igraju odlično što rezultira osvajanjem 3. seta. Pekleničari su do 2:1 došli rezultatom 25:13.

U četvrtom setu Plavi padaju u igri, Žerek odlično servira i u stalnoj je prednosti. Žerek izjednačuje na 2:2 rezultatom 25:17. Peti set je bio najzanimljiviji, nitko nije imao prednost veću od 2 poena. Igra se poen za poen, kod promjene strana Žerek vodi 8:7. Utakmica je izjednačena do rezultata 13:13.

Tada Plavi osvajaju sljedeća dva poena i dolaze do velike pobjede. Plavima je ovo bila prva pobjeda u gostima kod Žereka, a Žereku prvi domaći poraz nakon nekoliko godina. Utakmica je bila vrlo kvalitetna i borbena, šteta što ju je gledalo jako malo gledatelja. Plavi ove sezone igraju odlično, u četiri utakmice ostvarili su sve 4 pobjede i nalaze se na 1. mjestu.

Žerek – Plavi 2:3 (25:19, 21:25, 13:25, 25:17, 13:15)

Plavi: G., K., J. Novak, Hranilović, Turk, Trstenjak, Drljić.

(Jurica Novak, foto OK Plavi)