Dva Središćanca, dva pobjednika – Mladen i Boris osvojili kros ligu Globetka

Kros liga Globetka koja se održava u Čakovcu ove godine trčala se sedmi put za redom. Počela je 27. siječnja i nakon osam kola završila 10. studenog. U prosjeku je ligu trčalo više od 140 trkača iz svih krajeva Međimurja, a bila je podijeljena na više kategorija koje su dale svoje pobjednike, ali i ukupnog prvaka.

Organizator je Atletski klub Međimurje, liga je namijenjena građanstvu, bilo da se radi o sportašima ili rekreativcima, a staze su se mogle savladati i hodanjem. Ligu trče juniorke i juniori, seniorke i seniori do 20 i 30 godina starosti kao i veteranke i veterani do 40, 50, 60 i 70 godina starosti te su to bile skupine u kojima su mogli nastupati prijavljeni natjecatelji, a prema njima se odredila i dužina same staze.

Ligu su ove godine trčala i dva Središćanca. Junior Mladen Ignac i veteran Boris Radiković inače poznati nogometaš i trener.

Svakako najveće iznenađenje, ako to uopće možemo tako nazvati, je mladi 17-godišnji Mladen Ignac koji je nastupio prvi put i pobijedio u svojoj kategoriji, a pobjednik je postao i u sveukupnoj kombinaciji. Mladen je trčao stazu od 7,8 kilometara na kojoj je bio najbolji iako se atletikom bavi tek nešto više od godinu dana, a počeo je u prvom razredu srednje škole. Kao izrazitog talenta primijetili su ga u Atletskom klubu Međimurje čiji je sada član, a kako veli specijalnost su mu discipline od tri i pet kilometara.

Mladi Središćanac ove je godine osvojio još nekoliko utrka, spomenimo one u Maloj Subotici, Ivancu i Utrku Grada Čakovca. Zanimljivo da je u svom gradu na Utrci Grada Mursko Središće osvojio drugo mjesto, a isti plasman postigao je i u Zagrebu na humanitarnoj utrci Mliječna staza.

Mladen nam je posebno spomenuo da najviše na svijetu voli trčati, da je zapravo trčanje njegov život i da jednog dana želi biti poznati trkač, čemu će podrediti sve svoje sposobnosti i mogućnosti. To mu od srca želi i Muralist.

 

 

Boris Radiković starosjedilac je lige koju trči već nekoliko godina. Možemo reći da je u neku ruku i mentor Mladenu kojeg je pozvao da počne trčati, a na utrke odlaze zajedno Borisovim autom. Uz to što još uvijek aktivno igra nogomet u svojoj 54-toj godini za D. Koncovčak i zabija golove, Boris svakodnevno i sam trenira tako da se nalazi u stvarno dobroj kondiciji i formi.

Tome svjedoče ne samo uspjesi na nogometnom terenu, nego i utrke u kojima uživa i koje ga dodatno ispunjavaju. Tako je ove godine, baš kao i prošle, postao pobjednik u svojoj kategoriji 50+ na stazi dugoj 3,6 kolometara i obranio naslov prvaka. Trčati će dok ga noge služe, rekao nam je i napomenuo da ga neobično veseli Mladenov uspjeh kao i rezultati koje postiže. Sretan je što mu može svojim savjetima bar malo pomoći, iako veli da je Mladen talent koji se rijetko rađa i da daljnjim upornim radom i treniranjem može postati i svjetski poznati trkač, o čemu ovaj mladi Središćanac toliko sanja.

(R. Tomanić, foto: arhiva MI, BR)