Dva međimurska derbija u 4. HNL – Rudar traži pobjedu protiv Mladost Kometa, a Nedelišće protiv Sloge

Osim utakmice Bednje i Pušćina sve ostale utakmice 18. kola 4. HNL na rasporedu su u subotu, a vrijedi istaknuti dva međimurska derbija.

U prvom vodeće Nedelišće gostuje kod čakovečke Sloge koja je loše otvorila proljetni dio. Četiri dana kasnije iste momčadi ponovo će se sučeliti u četvrtfinalu međimurskog kupa. Biti će zanimljivo kako će treneri rasporediti snage za ove dvije utakmice. U svakom slučaju loš start Sloge stavlja Nedelišće u ulogu favorita.

Drugi derbi , možda i neizvjesniji od prvog igra se u Murskom Središću. Rudar se brzo oporavio od početničkog šoka nakon poraza od Pušćina pobjedom u Jalžabetu. Sada to želi potvrditi na svojoj Šuderki protiv kvalitetne ekipe iz Preloga i s tri nova boda krenuti prema vrhu .

Iz Poleta poručujuda će pobjedom protiv Nedeljanca brzo zaboraviti neugodan poraz iz prošlog kola od Međimurca.

Zanimljiva će biti utakmica u Gojancu gdje iznenađenje iz prošlog kola Plitvica ugošćuje Međimurec , koji je već na početku proljetnog dijela pokazao da je u formi. Izgleda da je trener – igrač Davor Piškor već u ranoj fazi dobro uštimao ekipu.

Težak ispit u Novom Marofu ima momčad Nikole Goričanca. Domaćin predvođen iskusnim Šafarićem nakon boda u Nedeljancu očekuje dobru igru i pobjedu protiv trećeplasiranog Dinama.

Sloboda koja dobro igra porazom u posljednjim minutama ušla je u nastavak prvenstva i trenutno drži fenjer. Ako žele pobijediti renomiranu Podravinu moraju biti učinkovitiji u napadu koji im je kao i Jalžabetov postigao samo dvanaest golova do sada.

U derbiju začelja dvaju susjednih klubova Zelengaj kao domaćin mali je favorit protiv Jalžabeta.

Jedini susret koji se igra u nedjelju na Uskrs je onaj između Bednje i iznenađenju uvodnog dijela ekipe Pušćina. Nakon što su se dobro nosili u derbiju protiv Nedelišća i doživjeli poraz u zadnjim minutama igrači iz Beletinca nemaju izbor ako se žele i dalje zadržati u vrhu. Preporođene Pušćine biti će im svakako dostojan takmac.

  1. HNL 18.kolo , 16,30

 subota 31. ožujka : Polet – Nedeljanec, Sloboda – Podravina, Rudar – Mladost Komet , Zelengaj – Jalžabet, Sloga – Nedelišće, Novi Marof – Dinamo, Plitvica – Međimurec

nedjelja 1. travnja: Bednja – Pušćine

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)