DVA DRŽAVNA PRVAKA I PET POSTOLJA ZA BK MURA AVANTURA

U nedjelju 19. srpnja u Dubovcu kraj Karlovca, doznali smo tko su najbolji XC natjecatelji u Hrvatskoj za 2015. godinu. Naime, u organizaciji tamošnjeg Brdsko-biciklističkog kluba T-Rex održano je Nacionalno prvenstvo u brdskom biciklizmu (XCO). Članovi BK Mura Avanture osvojili su dva naslova državnih prvaka, dva naslova viceprvaka, jedno treće i tri četvrta mjesta.

unnamed (2)

Državnim prvakom u kategoriji dječaka U15, već treću godinu zaredom, postao je Timotej Kocen. Odmah iza njega u istoj kategoriji srebro je osvojio Stjepan Hunjak. Odlični Lovro Posel novi je državni prvak u kategoriji U14. Među djevojčicama U13, nova viceprvakinja postala je Ida Trstenjak. Na postolje se popela i Anja Rob, koja je utrku u kategoriji djevojčica U15 završila na trećem mjestu.

unnamed (1)

unnamed (4)

Još su troje Mura-Avanturista bili nadomak postolja, međutim sekunde su bile presudne, pa su na koncu kao četvrto plasirani bili Matija Trstenjak u kategoriji U-13, Nikola Vinko u kategoriji Kadeta, te Ivan Ružman u kategoriji Sport. Ipak ova ekstremna vrućina vjerojatno je bila presudna za još koje postolje za naše bicikliste. Ova utrka poslužila je kao pripremna utrka pred nastup naših najboljih vozača na Europskom MTB prvenstvu koje se od 10. do 14. kolovoza 2015. godine održava u austrijskom Grazu. Zasada su poziv u reprezentaciju, a time i nastup na Europskom prvenstvu osigurali Timotej Kocen i Stjepan Hunjak, te Lovro Posel kao prva rezerva.

unnamed (3)

Odvožen 12. Panonski maraton triju država

Toplina od 37 stupnjeva Celzijevih nije smetala ni brojnim rekreativcima koji su vozeći kroz tri države uveličali tradicionalni 12. po redu Panonski maraton triju država. Ove godine start i cilj bio je u mađarskom gradiću Lenti. Na Velikom (110km), Srednjem (60km) i Obiteljskom maratonu (15km) sudjelovalo je više od tristo biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije. Svi sudionici po dolasku u cilj od organizatora primili medalju za uspomenu, nakon čega su nastavili okrepu i potražili osvježenje u tamošnjim Termama. Iduće godine maraton starta iz Lendave, a 2017. godine ponovno iz Svetog Martina na Muri. (BK Mura Avantura)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)