Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata “Varaždin 2024.“- Međimurci osvojili puno medalja i pehara

U subotu 21.rujna, Podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Varaždinske  županije    ugostila je više od tisuću natjecatelja dragovoljaca i veterana domovinskog rata iz svih hrvatskih županija na tradicionalnom 28. Državno športskom natjecanju dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske.  Na stadionu Sloboda Varaždin održano je otvaranje natjecanja kojemu su   nazočili visoki gosti grada Varaždina na čelu sa gradonačelnikom Nevenom Bosilj,  županije na čelu sa Županom Anđelkom Stričak, Udruge na čelu sa predsjednikom Slavkom Barićem, Biskup Varaždinske biskupije mons. Bože Radoš i izaslanik Predsjednika Vlade i Ministra hrvatskih branitelja državni tajnik Darko Nekić koji je ujedno otvorio natjecanje.

Na državnom  natjecanju je nastupila i ekipa Podružnice Međimurske županije sa natjecateljima koji su svojim rezultatima  na županijskom natjecanju održanom 30.5.2024. u Gornjem Mihaljevcu, stekli pravo nastupa. Dragovoljci i veterani su svoje snage, umijeće  i vještine odmjerili u deset sportskih disciplina. U kuglanju  koje je održano u „Areni“ Varaždin međimurski branitelji bili su 10. U stolnom tenisu natjecanje je održano u Varaždinskim Toplicama, a međimurci u sastavu Božidar Krnjuol, Zvonimir Turk, Franjo Krznar i voditelj Dražen Šoltić   osvojili su 3. mjesto i brončane medalje. Sportski ribolov održao se u Ivancu, a međimurci su osvojili 5. mjesto. Streljaštvo zračna puška održano na streljani u Varaždinu međimurska ekipa u sastavu Dražen Hajdinjak, Robert Car, Željko Bratković pod vodstvom Zvonimira Špiranca osvojili su 3. mjesto. Disciplina boćanja odigravala se na Sportskom centru Graberjie u Varaždinu i naša ekipa je osvojila 15. mjesto U Ludbregu se održavalo natjecanje u visećoj kuglani i naše ekipa u sastavu Vladimir Golubić, Franjo Mavrin, Franjo Marciuš, Josip Halić, Mladen Šafarić pod vodstvom Mladena Novaka osvojila je 3. mjesto, a pojedinačno najbolji na natjecanju Vladimir Golubić osvojio je zlatnu medalju. Maruševec je bio domaćin natjecanja u  kartaškoj igri-bela i briškula gdje je naša ekipa osvojila 15. mjesto. U Sportskoj dvorani OŠ Novi Marof  održane su discipline: Šah u kojem su međimurci osvojili 14. mjesto, elektronski pikado-žene, međimurke su sovojile 8. mjesto i elektronski pikado- muški gdje je naša ekipa u sastavu Ivan Polanec, Nenad Sabolčec, Grozdan Hutinec pod vodstvom Zlatka Hergotića osvojila 1 mjesto Svim natjecateljima  čestitamo na doprinosu, zalaganju, htijenju,  bez obzira kakav rezultat postigli.

Zbrojem osvojenih bodova po sportskim disciplinama prvo mjesto sa 132 boda osvojila je ekipa Podružnice Vukovarsko-srijemske županije, drugo mjesto sa 131 bodom osvojila je ekipa Podružnice Istarske županije, a  treće mjesto sa 127 boda ekipa Podružnice Međimurske županije, od 21 ekipe koje su sudjelovale na natjecanju.

Pehare za ukupni poredak ekipama  uručili su Predsjednik Udruge Slavko Barić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji nam se priključio u popodnevnim satima.

Iduće godine domaćin natjecanja je Podružnica Dubrovačko- neretvanske  županije.

Realizaciju ovog projekta financijski je pratio Međimurje-plin d.o.o., Grad Čakovec i Međimurska županija na čemu im zahvaljujemo.

Foto: Zlatko Hergotić

Tajnik podružnice i voditelj projekta

Dražen Tkalec, struč.spec.ing.admin.chris.