Drugoligaški nogomet i dalje u Čakovcu, Međimurje dobilo licencu u prvom krugu

Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2020./21. godinu za Uefina klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu prvakinja, te natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL.

Naš drugoligaš Međimurje udovoljio je gotovo sve kriterije i dobio licencu za slijedeću natjecateljsku sezonu već u tom prvom stupnju. Tako će se i slijedeće sezone u Čakovcu   igrati drugoligaški nogomet. Osim toga  klub mora HNS-u poslati fotografsku dokumentaciju postavljenih sjedalica na stadionu i riješiti licence za trenere mlađih kategorija, Antuna Jukića, Nikolu Goričanca i Gordana Golika po početku licenciranje natjecateljske 2020/21. godine.

Izdane licence za 2. HNL za 2020./21.:

  1. NK BELIŠĆE
    2. NK BSK
    3. HNK CIBALIA
    4. NK CROATIA
    5. GNK DINAMO – II. momčad
    6. NK DUBRAVA TIM KABEL
    7. HNK HAJDUK – II. momčad
    8. NK ISTRA
    9. NK JUNAK
    10. NK KUSTOŠIJA
    11. NK LUČKO
    12. NK MEĐIMURJE
    13. HNK ORIJENT
    14. NK OSIJEK – II. momčad
    15. NK SESVETE
    16. HNK ŠIBENIK
    17. NK VARAŽDIN

Od sadašnjih drugoligaša licencu nisu u prvom stupnju dobili Solin, Dugopolje, Hrvatski Dragovoljac i Rudeš, svi uglavnom zbog financijskih problema. Žalbeni rok je osam dana, tj do 28.svibnja. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 15. lipnja 2020.Tek nakon toga znati će se da li će 2. HNL brojiti 16 ili 18 članova.

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)