Druga uzastopna pobjeda Plavih u reviji promašaja

Nakon uvjerljive pobjede u prošlom kolu protiv Zasadbrega, ekipa  Plavih drugi put za redom bila je uspješni domaćin. U 8. kolu suparnik joj je bila ekipa Omladinca iz Mačkovca. Tvrd i uporan suparnika koji se dvije trećine utakmica držao dobro, da bi pokleknuo u  zadnjih deset minuta.

Plavi su dobro otvorili utakmicu te su nakon dobre igre došli u vodstvo već u 13. minuti utakmice zgoditkom Aleksandra Novaka. Nakon tako rano vodstva od 1:0 činilo se da će Plavi doći do još jedne lake i uvjerljive domaće pobjede. No ovaj pu to nije išlo tako jer se promašilo previše dobrih prigoda, te se na odmor otišlo  samo sa vodstvom domaćih od 1:0.

Gosti u drugom dijelu koriste tu neefikasnost domaće ekipe te u 52. minuti dolaze do poravnanja od 1:1  pogotkom Marina Kelnera.  Domaćini pokušavaju čim prije doći do novog vodstva, međutim i dalje je se redaju promašaji. Ovaj put to nisu znali iskoristiti gosti, već u 81. minuti Petar Kovač postiže pogodak za 2:1 i tako domaćinu donosi zaslužena tri boda.

U fer i korektnoj utakmici domaćini su bili bolja ekipa te zasluženo pobjeđuju. Ovom pobjedom Plavi sa 13 bodova i pozitivnom razlikom zgoditaka +1, dolaze na 6. mjesto prvenstvene ljestvice. U slijedećem kolu nakon dvije domaće utakmice Plavi odlaze na gostovanje kod ekipe Trnovca koja se sa istim brojem bodova nalazi  na 5. mjestu, pa će to biti izravan dvoboj  za momentalno bolje mjesto na ljestvici.

PLAVI-OMLADINAC /M/   2:1  /1:0/

2.međimurska liga skupina „B“   Peklenica Igralište    Pocurke     8. kolo

Suci: Zdravko Toplišnjak , Nino Grgić

Delegat: Radovan Posedi

Strijelci: 1:0 13′ A. Novak, 1:1 52′ Kelner, 2:1 81′ Kovač

Gledatelja: 100

PLAVI:

Šoltić, Drk, Povodnja (78′ Sakač), Škvorc, Srnec (53’S. Šoltić), Kovač, Antoković (77′ Mesarić), Nerer, Erdelja, Lisjak, A. Novak

Pričuve: Radiković, Sakač, Matić, Mesarić, S.Šoltić, G.Novak

Trener: Bruno Mesarić

OMLADINAC /M/:

 Polanec, Jović, Škvorc, Kelner, Hudoletnjak, Lesar, Bajzek, Dokleja, Koren (20′  Zadravec), Bister, Varga

Pričuve: Švenda, Bedić, Drvenkar, Topličanec, Zadravec

Trener: Branko Zebec

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)