Druga sportska subota „Športko“ – mališani na atletskom troboju u 1. OŠ

Dvorana 1. osnovne škole u Čakovcu gotovo da je ove subote prijepodne bila pretijesna za više od 100-tinjak mališana i njihovih roditelja na drugoj sportskoj suboti u sklopu serijala Športko. Dobra atmosfera od prije tjedana dana i početka Športka sa sportskom subotom i tenisom preselila se i na atletiku. Druga od sedam postaja akcije koja je namijenjena predškolcima bila je posvećena atletskom troboju. Ovog puta je Udruga za šport djece i mladeži mališanima prezentirala trčanje, bacanje i skakanje. Kako je objasnila tajnica Udruge, Tea Kolarić cilj cijelog serijala je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti.

-Ove subote tako su se upoznali s kraljicom sportova i to kroz trčanje na 20 metara, bacanjem loptica u cilj i skakanjem u dalj iz mjesta. Moramo ih pohvaliti jer su se svojski potrudili i demonstrirali su razvijenu motoriku- rekla je Kolarić. Osim brojnih mališana nasmijani su bili i njihovi roditelji. Sa tribina su pružali glasnu podršku svojoj dječici te zajedno s njima uživali u sportskom provođenju kišnog prijepodneva. Među zadovoljnima  su i Tanja Mesarić i Petra Ereiz. Ponosne majke Jaka i Emily oduševljene su serijalom.

-Ovo je jako dobro za vrtićku djecu jer stječu zdrave sportske navike, a pomaže nam pri otkrivanju koji sport im leži kako bi se kasnije lakše mogli odlučiti kojim će se baviti- izjavila je Tanja dok je Petra nadodala kako su Športko subote odlična prilika da se i roditelji malo opuste i međusobno popričaju.

-S našom djecom se bave profesori tjelesne i zdravstvene kulture, stručni treneri i apsolventi kineziologije. Ona su u stručnim rukama, a mi možemo sve pratiti i paralelno voditi naše male razgovore. A svi koji imaju malu djecu znaju koliko su rijetke i zato važne te male minute- naglasila je Petra.

I roditelji i djeca do kraja serijala moći će se zabavljati tijekom još pet Športko subota. Sljedeća na rasporedu je za tjedan dana, kada će na istoj lokaciji, u dvorani 1. OŠ Čakovec, mali sportaši moći upoznati još jedan bazičan sport – gimnastiku. 7. travnja u gimnastičkom četveroboju pravit će kolut naprijed i nazad, hodati po gredi i visjeti na ručama.

Miljenko Dovečer, foto : Tomica Jakopec)