Dražen Škvorc trener NK “Rudar”- pripreme započinju 16.01.2021. godine

U ovo vrijeme uslijed nedostatka sportskih događanja zbog epidemiološke situacije u amaterskom sportu, porazgovarali smo s trenerom NK „Rudar“ Draženom Škvorcom o momentalnom stanju u klubu te o najavi početka priprema, kao i o mogućim eventualnim pojačanjima kluba.

Gospodine Škvorc u jesenskom dijelu prvenstva ostvarili ste odličan plasman, 5. mjesto u 3. HNL Sjever. Kako zadržati  i dalje taj dobar plasman i uči u  play off Lige za prvaka?

U principu sam zadovoljan s plasmanom u jesenskom dijelu prvenstva. Plasman možemo zadržati ili poboljšati samo još ozbiljnijim pristupom i većim angažmanom članova svih struktura u klubu.

Možete li nam reći par riječi o kadru igrača za proljetnu polusezonu?

Zadovoljan sam postojećim igračkim kadrom. Imamo dobar spoj iskustva i mladosti. Moja je želja dovesti dva mlađa igrača da pojačamo konkurenciju na deficitarnim pozicijama.

Jeste li zadovoljni plasmanom na prvenstvenoj ljestvici unatoč svim nedaćama koje su pratile ovu polusezonu?

Unatoč gore navedenim problemima zadovoljan sam sa plasmanom, ali uvijek se može bolje.

Kada započinju pripreme za proljetni dio sezone i gdje će se  održati i kako?

Pripreme za proljetni dio prvenstva počinju 16. siječnja. Provodit će se na igralištu NK Rudar zbog nemogućnosti korištenja sportske dvorane. Ukoliko u međuvremenu dođe do promjene epidemioloških mjera koristit ćemo kombinirano sportsku dvoranu i vanjske terene.

Imate li već  dogovorene neke pripremne utakmice normalno ako to epidemiološka situacija dozvoli?

Planirano je odraditi 25 treninga i 6 pripremnih utakmica.

30.01. NK Rudar- čekamo potvrdu protivnika

06.02. NK Rudar- NK Podturen

07.02. NK Rudar- NK Jurovec

13.02. NK Rudar- NK Palovec

17.02. NK Rudar- NK Slaven Belupo (juniori)

20.02. NK Rudar – NK Međimurec (Dunjkovec)

Vrijeme i mjesto odigravanja utakmica bit će određeno u skladu s vremenskim uvjetima.

Je li potrebno osvježiti momčad na pojedinim pozicijama ili postojeći kadar ima kvalitetu za zadržati ovako visoki plasma u 3. HNL Sjever?

Mislim da je potrebno osvježiti momčad u zadnjoj liniji i veznom redu, ali isključivo s mladim, kvalitetnim igračima. Blizu smo dogovora s dvojicom takvih igrača. Što se tiče naslova u HNL- Sjever mislim da je to trenutno nerealan cilj. Naša težnja je bio plasman u gornji dio tablice i mislim da postojeći kadar ima kvalitetu to i ostvariti.

Što ako epidemiološka sitacija ne dopusti održavanje treninga, a momentalno su sve mjere produžene do  kraja siječnja, na koji način ćete organizirati  trenažni ciklus?

Ako ne budemo u mogućnosti održavati treninge i igrati pripremne utakmice igrači će dobiti individualni plan i program po kojem će samostalno raditi.

I za kraj vaša razmišljanja za budućnost?

Moja najveća želja je da se vratimo normalnom radu na terenu. Mislim da bi to bilo najveće zadovoljstvo za mene i za sve igrače. Želim svima puno zdravlja i uspjeha na nogometnom terenu u godini koja je počela.

(tekst: zr, foto:arhiva Muralista)