Draškovčani i Rukometašice osigurali županijsku završnicu Coca-Cola Cupa

U Međimirskoj županiji održavaju se kvalifikacije najvećeg malonogometnog turnira u Europi, a nakon Preloga i Donje Dubrave utakmice Coca-Cola Cupa su se odigrale u Draškovcu. Najbolje mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se krajem srpnja održati u Splitu.

Ekipa Draškovčani u muškoj konkurenciji i ekipa Rukometašice u ženskoj konkurenciji u godištu 2008. i mlađi izborile su plasman na veliku županijsku završnicu gdje će se sastati s najboljim ekipama iz Goričana, Donjeg Kraljevca, Preloga i Donje Dubrave.

Prijave za Coca-Cola Cup potpuno su besplatne i dostupne na web stranicama Plazma Sportskih igara mladih, a prijaviti se mogu sve slobodno formirane ekipe i ljubitelji sporta osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2006. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2008. godište i mlađe kod djevojaka.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već jedanaestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. Ove godine „Zero Waste“ u Međimurskoj županiji posjetio je učenike OŠ Prelog i OŠ Donja Dubrava koji su pokazali izvrsno znanje i spretnost u održivom razvoju i očuvanju prirode.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 4 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 300.000 djece i mladih.

Matea Kekez