DRAGUTIN HREN – BOLTA UPECAO KAPITALNU ŠTUKU ! (tekst Zlatko Rihtarec, foto Martina Hren)

Da su mnogobrojne šljunčare  u okolici Murskog Središća bogate ribom oduvijek smo znali. U to nas je svojim ulovom na jednoj  od njih uvjerio i naš rekreativni ribič i penzioner Dragutin Hren-Bolta.

Uspio je uhvatiti štuku impozantne veličine i težine. dugačke 1 metar i 7 centimetra i teške 5,10 kilograma.

Veli naš Bolta da je borba trajala oko dvadeset minuta jer se štuka zavukla u drač i nikako se nije dala izvući. Zato se Dragec poslužio lukavstvom i otpustio sav najlon. te joj tako dozvolio da sama izađe.

 Najnestrpljiviji kod vađenja  ovog lijepog ulova bi je Dragecov  brat Franjo koji se nikako nije mogao dočekati da je čim prije stavi u podmetač. No kako smo rekli, nakon dvadesetak minuta nagrađena  je ribička strpljivost i štuka je završila na obali. Cijela obitelj se veselila ovom lijepom ulovu, a normalno najsretniji i najponosniji bio je naš uvijek dobro i za šalu raspoloženi Boltek .

 

 Bolti kao i svim drugim ribičima želimo puno sreće u ribolovu. Kako ne bi pomislili da je ovo samo jedna od mnogobrojnih ribičkih priča potkrijepili smo je fotografijama koje je snimila njegova snaha Martina, a na kojima je djed Bolta sa ulovom i unukama Karlom i Janom , kojima se posebno ponosi.