Dora Pajić brani boje Hrvatske na predstojećem Europskom rukometnom prvenstvu

Pripreme  hrvatske ženske juniorske reprezentacije za nadolazeće Europsko prvenstvo u rukometu u Mađarskoj, točnije u Gyoru približavaju se kraju. Izbornik Ivan Jerković među odabranice je pozvao i mladu osamnaestgodišnju čakovčanku Doru Pajić koja je bila na svim dosadašnjim okupljanjanjima.

Do početka prvenstva koje počinje 11. srpnja još je šest dana, a za posljednje glancanje  poslužio je turnir u Budimpešti pod nazivom ” Budapest 4 nation ” koji se igrao ovih dana. Uz Hrvatsku su nastupili domaćin Mađarska, Nizozemska i Slovačka, a naše juniorke upisale su dva poraza i pobjedu protiv Slovačke.

– To je nam bio pravi test prije prvenstva da vidimo gdje smo i što možemo. Imala sam dosta prilika u ove tri utakmice i uvjerila izbornika da sam s pravom pozvana. Svoj maksimum dati ću i u Mađarskoj ,a koliko će to vrijediti, ostaje da se vidi na samom prvenstvu.- kazala je naša vanjska igračica, organizator igre u mladoj reprezentaciji.

Na Europskom prvenstvu u mađarskom Gyoru koje počinje 11. srpnja Hrvatska je smještena u skupini s tri izuzetno jake reprezentacije. Prvenstvo naše juniorke otvaraju s Danskom koja je do sada osvojila četiri europska zlata. Dva dana kasnije igramo s Njemačkom , a na kraju s Nizozemskom

(Miljenko Dovečer, foto, arhiva MD)