Domaći poraz košarkašica Radosti u Extra ligi – Ledita odnijela bodove u Domžale

U sklopu 7. kola Extra lige košarkašice čakovečke Radosti u dvorani II Osnovne škole dočekale su gošće iz Domžala drugoplasiranu Leditu.

Igračice trenera Matije Tereka dobro su otvorile utakmicu i prvu četvrtinu završavaju vodstvom 18 : 11, a do kraja poluvremena nisu dopustile gošćama da preuzmu inicijativu pa se na odmor odlazi vodstvom domaćih košarkašica 35 : 29.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gošće s dva uzastopna koša i pojačavaju ritam. Ipak domaće cure dobro se drže i treća četvrtina završava samo s košem prednosti Ledite (47 : 48), što je nagovijestilo neizvjesnu završnicu.

Međutim u posljednjoj četvrtini do izražaja je došla bolja igra Ledite u obrani i nezaustavljiva Pia Zupan u napadu tako da utakmica završava pobjedom gošći s dvadeset jednim košem razlike ( 54 :75 ).

Kod gošći najefikasnija je bila Pia Zupan s 38 koševa, a u redovima Radosti najefikasnije su bile Karla Škoda sa 17 i Laura Bašek sa 15 postignutih koševa.

– Dobro smo igrali veći dio utakmice, praktički prve tri četvrtine bili smo bolji protiv favorita iz Domžala. Bilo je dobrih stvari, a najveći problem nam je obrana koju moramo poboljšati. Posebno je došlo to do izražaja u posljednjoj četvrtini kada smo devedest posto koševa primili iz reketa. Čestitam ekipi Ledite na dobroj utakmici i pobjedi. – rekao je trener radosti Matija Terek.

U slijedećem kolu ekipa Radosti gostuje u Murskoj Soboti protiv košarkašica Pomurja.

ŽENSKA EXTRA LIGA: ŽKK RADOST – ŽKD LEDITA 54:75 (18:11; 17:18; 12:19; 7:27)
Sastav: Škoda 17, Bašek 15, Rodek 10, Hlebec 8, Polanec 2, Obadić 2, Mikolaj, Mađar, Valkaj

(Miljenko Dovečer, foto Tin Tomanić)