Doktori Rusan i Šegović u Nedelišću održali zanimljiva predavanja za sportske djelatnike

Krovna županijska sportska organizacija nastavila je niz uspješnih prijava na natječaje Hrvatskog olimpijskog odbora. I četvrtu godinu zaredom Zajednici športskih udruga i saveza Međimurske županije odobrena su sredstava iz programa “Promicanje sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja”. Međimurski sportski djelatnici opet su mogli sudjelovati na zanimljivim predavanjima renomiranih zdravstvenih djelatnika. Prva predavanja u nizu održali su liječnici Zrinka Rusan i Igor Šegović, čija su prošlogodišnja predavanja bilo odlično prihvaćena. Predavanja, koja su u utorak 6. lipnja održana u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Općine Nedelišće u prostorima MESAP-a, otvorila je liječnica medicine rada i sporta Zrinka Rusan.

U svom dugogodišnjem radnom iskustvu primarni fokus su joj sportaši te je pripremila temu “Epilepsija i sport”. U 45-minutnom izlaganju objasnila je pojam, iskustva epileptičara i mogućnosti njihovog uključivanja u sportske aktivnosti. „Postupanja prilikom ozljeda kod djece“ bio je naziv predavanja kojeg je održao poznati pedijatar i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović. Kroz zanimljivu interakciju s publikom upoznao je na različite mogućnosti ozljeda, kao i, ukoliko se one dogode, kako tada treba postupati. Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije ovime nastavlja nuditi mogućnost dodatne edukacije osobama iz sustava sporta, ali i nastavlja politiku približavanja svojeg djelovanja sportskim udrugama s cijelog područja Međimurja.

Nakon što je odlučeno da se središnja svečanost proglašenja najboljih sportaša naše županije održava svake godine u drugom mjestu slično je i s ovim predavanjima. Tako je predavanje poslije Čakovca, Murskog Središća, Preloga, Svetog Martina na Muri i Kotoribe održano i u Nedelišću. Veliku podršku organizaciji pružila je najmlađa sportska zajednica u Međimurju, ona iz Nedelišća, čiji je predsjednik Davor Berend na početku pozdravio sudionike i zahvalio na ukazanom povjerenju. Tajnik županijske sportske zajednice Tomica Jakopec pak je izrazio nadu kako će se suradnja između dviju zajednica nastaviti i nakon ovih predavanja na korist svih udruga i sportaša.

ZAJEDNICA SPORTOVA