Dođite u subotu na Susret generacija i svečanu sjednicu KK Rudar u sklopu 50 godina kluba

 

Košarkaši Rudara ove godine slave 50 godina od osnutka kluba, iako se košarka u Murskom Središću počela igrati daleke 1972. godine, klub je osnovan godinu dana kasnije te ove godine slavi “Abraham“.

Prva prilika za veliko slavlje je tradicionalni Susret generacija koji je na rasporedu ove subote 27. svibnja, a početak je zakazan za 16 sati.

Prvi će na teren od 16 sati najmlađi. Selekcije Rudara U11 i U13 koje će treneri pomiješati te će prvi pokazati košarkaško umijeće.

Nakon njih će na teren U15 sastav Rudara. Iako su morali odigrati utakmicu posljednjeg kola prvenstva protiv Mladosti iz Đurđevca, Picoki su otkazali dolazak pa će tako protiv naših košarkaša revijalnu utakmicu odigrati njihovi prijatelji iz Zagreba, sastav U15 košarkaške Akademije Mrav.

Nakon te utakmice na rasporedu je svečana sjednica kluba koja će se održati u sportskoj dvorani, a iz kluba pozivaju građanke i građane Murskog Središća da svojom prisutnošću uveličaju ovaj svečani trenutak.

Nakon svečane sjednice, na teren će veterani i seniori Rudara, ali ove godine nećemo gledati duel seniora protiv veterana već će ekipe biti miješane. Naime, na poluvremenu susreta U15 sastava Rudara i Akademije Mrav iz šešira će se izvlačiti imena svih onih koji budu željeli igrati i draftirati će se u dvije momčadi koje će se zvati DRTO (prvo ime koje je klub nosio nakon osnutka) i Modeks (ime po kojem je klub u hrvatskim košarkaškim krugovima bio najpoznatiji).

Naravno u klubu pripremaju i nešto za pojesti, a za taj dio zadužen je Vitomir Marđetko. Neće nedostajati ni hladnog pića!

(Teo Cilar)