Dobrom igrom Rudar do tri boda u srazu s Papukom iz Orahovice

RUDAR- PAPUK 1:0(1:0)

U prvom domaćem nastupu u 3. HNL Sjever pred oko 150 gledatelja Rudar je u vrlo dobroj izvedbi došao i do prvog troboda novoj natjecateljskoj sezoni i to protiv solidne ekipe Papuka iz Orahovice.
Od samog početka vidjelo se da je Rudar dobro ušao u ovu utakmice jer su igrači Rudara visoko pritiskali goste na njihovoj polovici , ai z toga su se i stvarale prigode.
Iz takvog jednog napada stvorila se izgledna prigoda u 13. minuti kada Borna Belaj ostaje sam na drugoj stativi, ali njegov odličan udarac glavom brani gostujući vratar. No time nije završila akcija u kojoj u nastavku Rudar upućuje nekoliko udaraca prema gostujućem vrataru no gosti sve uspijevaju izblokirati. I kada se već mislilo da od tih napada neće biti ništa, ubačaj s lijeve strane gostujući vratar nespretno intervenira i lopta mu ispada iz ruku, a Kevin Nedeljko u 15. minuti mirno posprema loptu u gostujuću mrežu za domaćih zasluženih 1:0.


Imao je Rudar još nekoliko prigoda, ali lopte K. Nedeljka i Vinka jednostavno nisu htjele u mrežu.
Gosti su svoju jedinu pravu prigodu imali u 40. minuti, nakon istrčavanja domaćeg vratara Kodbe, ali je u nastavku akcije on uz pomoć suigrača neutralizirao gostujući napad.
U drugom dijelu utakmice gosti su preuzeli posjed lopte i bili bolji takmac, a Rudar je prijetio iz brzih protunapada.
No bez obzira na sve to gosti nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol domaćina, koji je u samom finišu utakmice imao još jednu zrelu prigodu no udarac Kevina Nedeljka s nekih desetak metara završava na gredi gostujućeg vratara Mahačeka.
Tako utakmica završava zasluženom pobjedom od 1:0 za Rudar, a prema prikazanom pobjeda je mogla biti i izraženija, a šteta po ekipu Rudara je ta što se u 65. minuti ozbiljnije ozlijedio Borna Belaj(ozljeda gležnja) te će vjerojatno jedno vrijeme biti odsutan s terena.
U trećem kolu Rudar gostuje kod ekipe Varteksa iz Varaždina, koja u prva dva kola još nije osvojila bodove, pa će i zbog toga biti to dosta teško gostovanje.
Trener Andrija Balajić nam je poslije utakmice rekao:
„Vrlo sam zadovoljan današnjom našom prezentacijom, gdje smo apsolutno zasluženo došli do tri boda. Dečki su ispunili sve zadatke koji su bili pred njih postavljeni, igrali su odgovorno, onako kako tražim od njih. Jedino se dogodio taj problem kojeg sam i ja osjetio kao igrač, kada se nesvjesno povučeš i daš protivniku da preuzme inicijativu, što se nama desilo u drugo dijelu. No bez obzira na to došli smo zasluženo do bodova protiv jedne vrlo dobre organizirane ekipe, a rezultat je mogao biti i povoljniji za nas. Šteta što se ozlijedio Belaj na kojeg vjerojatno ne mogu računati jedno izvjesno vrijeme, ali nadam se da će nam se uskoro vratiti Vaš.“

(tekst i foto: zr)