Djevojčice u mini i super mini rukometu ŽRK “Zrinski” nastavljaju s odličnim uspjesima

U organizaciji RK”Čavle” Rijeka odigran je rukometni turnir u mini i super mini rukometu na kojem su sudjelovale i mlade rukometašice ŽRK “Zrinski” iz Čakovca. Sudjelovale su dvije ekipe,  ekipa 2007. i 2008. godište. U natjecanju je sudjelovalo 90 ekipa pa je time osvajanje prvog i trećeg mjesta zaista lijep uspjeh.

Mlađe djevojčice godište 2007. osvojile su  6. USKRŠNJI TURNIR U MINI RUKOMETU ČAVLE 2018. U finalu ŽRK ZRINSKI – ŽRK OGULIN 14:10, a djevojčice SUPER  MINI RUKOMETA,  godište 2008. i mlađe osvojile su izvrsno 3. mjesto. Rezultat  u borbi za 3. mjesto: ŽRK ZRINSKI – RK GOSPIĆ 5:2.

Mjesto odigravanja turnira: SPORTSKA DVORANA MAVRINCI- Čavle kod Rijeke.

SUPER MINI RUKOMET (2008. g. I MLAĐE), sudjelovalo 16 ekipa u 4 skupine

Nastupile:  Ivana Jalušić, Kristina Goričanec, Tena i Ela Blagus, Tena Šimić, Zoja Kraljić, Tara Marciuš, Marta Doležaj, Nela Vrban, Hana Pintarić, Josipa Jarni, Simona Rubin. Nedostajale su bolesna Lucija Žibek i ozlijeđena Nera Cigrovski, te zbog obiteljskih obaveza Rahela Varga.

U najbolju ekipu turnira (tzv. najbolja petorka) izabrana je Simon Rubin.(ZA PRIKAZANU IGRU NAGRAĐENA OD ORGANIZATORA S PEHAROM)

Rezultati u skupini F:

  1. Žrk Zrinski-RK Gospić 8:6
  2. Žrk Zrinski- PŠR (primorska škola rukometa) 7:5
  3. Žrk Zrinski- RK Jamnica 4:4

osvojeno 1. mjesto u skupini

-¼ finale, Žrk Zrinski – Žrk Liburnija Matulji 9:4

-½ finale jedini poraz, Žrk zrinski – Žrk Vinodol 4:14

za 3. mjesto, Žrk Zrinski- Rk Gospić 5:2, OSVOJENE BRONČANE MEDALJE I PEHAR ZA 3. MJESTO.

        MINI RUKOMET(2007.g.)  sudjelovalo 8 ekipa u dvije skupine

Nastupile:  Laura Golubić, Ana Žuti, Nika Marciuš, Mia Hanžeković, Gabrijela i Viktorija Novak. Nedostajala je ozlijeđena Hana Vidović.

U najbolju ekipu turnira(tzv. najbolja petorka) izabrane su blizanke Gabrijela i Viktorija Novak. (ZA PRIKAZANU IGRU NAGRAĐENE OD ORGANIZATORA PEHAROM).

Rezultati u skupini B:

ŽRK ZRINSKI-ŽRK TRNINA 10:8

ŽRK ZRINSKI- žrk MALI LOŠINJ 12:3

ŽRK ZRINSKI- RK JAMNICA PISAROVINA 10:8

osvojeno 1. mjesto u skupini

½ FINALE ŽRK ZRINSKI –  RŠ VUČIĆI 13:9

FINALE ŽRK ZRINSKI:ŽRK OGULIN 14:10, OSVOJENE zlatne MEDALJE, VELIKI PEHAR ZA 1. MJESTO I SLATKA TORTA koja im je dobro došla na kraju, nakon odigranih utakmica.

Voditeljice i trenerice za oba dvije ekipe: Ljubica Vrbančić i Ivona Vugrinec.

Svaka pohvala našim navijačima-roditeljima i sponzoru firmi TEGRA koja je i ovaj put u suradnji sa Vectum Autobusima iz Preloga osigurala prijevoz u Čavle. Ovaj turnir je prošao u druženju sa ŽRK RUGVICA čija je ekipa osvojila drugo mjesto (2008.g.), te zahvala i njima. Isto tako zahvaljujemo se i organizatoru RK ČAVLE na uspješno organiziranom turniru.

I za kraj izjava sportske direktorice kluba Ljube Vrbančić:

„Sjajan vikend za ŽRK Zrinski. Ena Car se s juniorskom reprezentacijom plasirala na svjetsko prvenstvo. Godište djevojčica A 2004./2005. su se pobjedom nad ŽRK Bjelovar plasirale na završnicu u Umag.

Uspjeh su zaokružile najmlađe djevojčice osvajanjem zlata 2007. godište na 6.uskršnjem turniru u Čavlima kraj Rijeke te broncu 2008. i mlađe. Čestitke od srca svima. A sad se vraćamo prvoligaškim susretima. Već u četvrtak nam dolazi ekipa Umaga na odigravanje 13. zaostalog kola 1.HRL. Pozivamo navijače za koje smo opet osigurali  vrijedne nagrade da nas dođu podržati s tribina.“

(tekst i foto Lj. Vrbančić )