Djeco uključite se od ponedjeljka u kampove „Svaki tjedan sport jedan”

 

18. godinu zaredom Zajednica sportskih udruga Čakovca organizira serijal Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Kako su na konferenciji za medije u Gradskoj vijećnici najavili predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Anđelko Crnčec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, za djecu su ovog ljeta na rasporedu 23 kampa iz 18 različitih sportova, a prvi kampovi počinju već u ponedjeljak, 27. lipnja kada serijal za ovu godinu otvaraju plivanje, košarka i rukomet. „Kampove zatvaramo 2. rujna, tako da će cijelo ljeto djeca s područja Čakovca i Međimurja imati mogućnost na kampovima. Tjedno ćemo imati dva do tri kampa, neki se održavaju prijepodne, a neki poslijepodne, a prema iskustvima iz prijašnjih godina, svako dijete sudjeluje prosječno na pet kampova“, rekao je u uvodu novi predsjednik čakovečke sportske zajednice i naglasio kako je ponosan što je kamp doživio svoju punoljetnost, pod prepoznatljivim sloganom „Svaki tjedan sport jedan“. Punoljetnost je evidentna u kvaliteti kampova, sportova i stručnog kadra, ali i načinu na koji se radi s djecom, pa ne čudi da je u 18 godina velik broj gradova preuzeo uspješan sportski ljetni recept iz Čakovca.

Oko 90% čakovečkih školaraca bavi se nekim oblikom sportske aktivnosti

„Cilj kampova je jasan, to je kvalitetno provođenje ljetnih praznika naših osnovnoškolaca iz cijelog Međimurja i Čakovca, pod stručnim nadzorom, ali i uz usmjeravanje djece u zdrave sportske aktivnosti. Pritom djeca mogu odabrati sport kojim se žele baviti ili više njih. Sigurna sam da nema djeteta u Čakovcu koje barem jedne godine nije sudjelovalo na nekom od njih, a kao roditelj znam da je organiziranje ovakvih aktivnosti tijekom ljeta pun pogodak za cijelu obitelj. O koristima bavljenja sportom ne trebamo posebno govoriti, no Čakovec je prepoznatljiv ne samo po velikom broju sportskih udruga, već i po tome da se 90% naših osnovnoškolaca bavi nekom sportskom aktivnošću. To je pravo ulaganje u budućnost, u stvaranje zdravih navika, što je najbolja poruka iz europske regije sporta“, naglasila je čakovečka gradonačelnica i zahvalila gradskoj zajednici sportova što iz godine u godinu razvija i nadopunjuje kampove, te što su klubovi tijekom ljeta na raspolaganju učenicima. Pritom je naglasila kako ovaj kraj ima dovoljno stručnjaka i entuzijasta okupljenih u sportskim udrugama koji znaju djecu motivirati da se bave sportom te tako steknu navike za cijeli život. Grad Čakovec kao pokrovitelj kampova želi školarcima pružiti kvalitetno, sportsko i sigurno provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom, a ne sumnjaju kako će ove godine potporu u obliku sufinanciranja dati i Ministarstvo turizma i sporta.

Prijave moguće tijekom cijelog ljeta na čakovečkim gradskim bazenima

Spomenimo kako su cijene kampova nepromijenjene, pa tako djeca s područja Čakovca plaćaju 100 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Uplate su moguće na recepciji čakovečkih gradskih bazena „Marija Ružić“. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje, bočicu za piće i majicu. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove. „Kampovi nemaju samo jednostruku korist, njima prije svega animiramo djecu za željenu sportsku aktivnost, gdje korist imaju djeca i roditelji, a s druge strane klubovi i razni sportovi kroz kampove dobivaju pomladak. Svake godine nekoliko djece ostane u klubu, što je veliki dobitak“, zaključio je Crnčec te ponosno istaknuo kako je već do danas oko 100 djece prijavilo svoje sudjelovanje, a tek se od ponedjeljka očekuje veći broj prijava.

Gradonačelnica i predsjednik pritom su zahvalili svim sportskim djelatnicima, trenerima, onima koji su zaslužni što su kampovi uspješni u hrvatskim i lokalnim okvirima te poželjeli da se uspješna tradicija nastavi i Čakovec zadrži među gradovima s vrhunskim sportašima i projektima

GRAD ČAKOVEC