Dino Vuri – od mladog nogometaša do perspektivnog rukometaša

Dino Vuri mladi sportaš iz Hlapičine nedavno je primio Priznanje rukometnog saveza Međimurja za perspektivnog igrača u 2021. godini! Stoga smo odlučili da vas ukratko upoznamo s ovim mladim i perspektivnim sportašem, te da mu i mi na ovaj način čestitamo na tom lijepom priznanju.

Davne 2011.godine Dino počinje trenirati nogomet u ŠN „Rudar“ Mursko Središće gdje trenira sve do 2017. godine kad kreće u peti razred OŠ, gdje njegov potencijal za rukomet prepoznaje prof. Dario Varga koji ujedno postaje i njegov prvi trener rukometa u MRK „ Čakovec“.

Trener Varga uveo ga je u svijet rukometa i naučio ga osnove gdje iz treninga u trening brusi svoje vještine kružnog napadača. Zajedno s ekipom Čakovca ekipa niže solidne rezultate kako u ligaškim utakmicama tako i na raznim međunarodnim i domaćim turnirima.

Nakon trenera Varge u generaciji U15 dolazi trenerica Iva Tomašek koja ga vodi kroz sljedeće dvije godine.
U generaciji U15 primjećuje ga i sadašnji trener Matija Kraljić koji ga poziva da paralelno trenira sa starijom generacijom igrača U17 te se i povremeno priključuje ekipi U17 u ligaškim utakmicama 1. HRL regija sjever.

Danas je standardni igrač ekipe U17 koja se nalazi na samom vrhu tablice i s kojom je u borbi za plasman u završnicu 1. HRL Hrvatske.

Po potrebi igra i za 2. ekipu seniora MRK Čakovec koja se natječe u 3.HRL Sjever gdje se nalaze u samom vrhu tablice.

Ta ljubav prema rukometu svakako traži svoju određenu žrtvu, a to je svakako odricanje od svog slobodnog vremena i druženja s vršnjacima. Svaki svoj slobodni trenutak ulaže u treniranje i usavršavanje tehnike, putovanja vikendima na gostujuće utakmice. Dino ne propušta ni jedan trening, jedino u slučaju da su roditelji spriječeni pa nema prijevoz do Čakovca da se pridruži ekipi na treningu.

Prvi rezultati tog uloženog truda i vremena se svakako već naziru, pa mu to daje još veću motivaciju i želju za daljnjim napredovanjem.
Nada se da će mu sav taj silni uloženi trud i napor jednog dana u budućnosti donijeti poziv da brani boje reprezentacije te da zaigra za neki europski rukometni klub.

Od Hrvatskih klubova posebno prati RK PPD Zagreb te svog idola Cszabu Leimetera za kojeg kaže da igra “drugačiji” rukomet.

Zahvaljuje treneru Vargi i trenerici Tomašek te sadašnjem treneru Kraljiću na strpljenju i uloženom trudu i vremenu u radu na treninzima i utakmicama…

(Tekst: zr, foto: osobna arhiva dv)