Dinamo (Ž) preokrenuo 2:0 te uvjerljivo pobijedio Napredak u G. Kraljevcu

Izgubljene domaće bodove u srazu s NŠ Međimurje-Čakovec igrači Dinama iz Žiškovca odmah su nadoknadili na gostovanju kod Napretka u G. Kraljevcu. Početak utakmice nije to naslućivao jer su domaćini vrlo brzo poveli s 2:0 golovima Vidre. U 4. minuti koristi dobar centaršut te glavom postiže prvi pogodak, a na 2:0 povisuje u 15. minuti golom iz jedanaesterca.

Nakon tog početnog šoka gosti se polaka bude što dovodi do preokreta jer zgodicima Kovačića, Špiranca i Bakse prvo poluvrijeme rješavaju u svoju korist rezultatom 2:3. U prvom dijelu igre sudac Kolarić isključio je dva igrača u 35. minuti, gostujućeg Kovačića i domaćeg Hutinca i to zbog međusobnog udaranja.

U drugom poluvremenu gledatelji su mogli vidjeti otvoreniju i življu igru obiju ekipa no više su pokazali gosti. Na 2:4 povisuje Davor Mesarić, a peti pogodak za Dinamo i svoj drugi na utakmici postiže Baksa iz kaznenog udarca. Napredak rezultat smanjuje iz slobodnog udarca trećim golom Vidre, a koji je bio neobranjiv za gostujućeg vratara. U samoj završnici susreta konačni rezultat od 3:6 postavlja iz kontre Perica Šoštarić kojeg je odlično proigrao Trstenjak.

Pobjeda gostiju iz Žiškovca je potpuno zaslužena i njome su se učvrstili na 6. mjestu prvenstvene ljestvice. U sljedećem kolu na svom terenu dočekuju Dravu iz D. Mihaljevca koja se nalazi na 2. mjestu pa će to opet biti veliki izazov za igrače i trenera Dinama.

(rt, foto Luka Fodor)