Derbi završio podjelom plijena – Mura protiv Bratstva do boda s igračem manje

Kao i  sve utakmice 10.kola nogometaša koje su igrane u nedjelju 22.10.2017. godine , tako i derbi utakmica 2. međimurske lige skupine  „B“ između Mure iz Hlapičine i Bratstva iz Jurovca odigrana je  po teškim vremenskim uvjetima. Kiša koja je pratila cijeli tijek utakmice, natopljen teren, kao i velike lokve vode koje su se stvarale na terenu bile su veliki neprijatelj igračima  obiju ekipa. Bez obzira na sve to derbi je opravdao očekivanja najviše zahvaljujući borbenosti i velikom zalaganju igrača obiju ekipa. Susret je na kraju završio miroljubivo, neriješenima rezultatom, dakle po bod svakoj ekipi,  što je na kraju i najrealnije i najpoštenije s obzirom na prikazano.

Domaći su se prvi radovali. U 14.minuti utakmice domaćina dovodi u vodstvo od 1:0 Mihael Lebar.

Poravnanje rezultata na 1:1 donosi u 28.minuti  igrač Bratstva Dalibor Frančić. Unatoč iskazanoj želji i pokušajima obiju ekipa za postizanje  zgoditaka prvi dio utakmice završava rezultatom 1:1.

U poluvremenu gosti vrše dvije izmjene te uvode dva nova svježa igrača, što se pokazalo korisnim, jer u 56.minuti Dominik Biškup svojim zgoditkom dovodi goste u vodstvo od 1:2, što je situaciju domaćina učinilo izuzetno teškom.

Još više se taj pritisak na domaćina pojačao nakon što je u 71.minuti isključen igrač Mure Mihael Podvez  zbog prekršaja nad igračem koji je bio u izglednoj poziciji za postizanje pogotka. Mnogi su tada pomislili da domaćin više nema snage za povratak u utakmicu. No njihovo mišljenje nisu dijelili igrači Mure koji  u 80.minuti pogotkom  Marka Srše poravnavaju rezultat na 2:2. Bio je to i konačan rezultat ove borbene utakmice koje je obilježilo i vrlo dobro suđenje sudačke trojke na čelu sa  Patrikom Kolarićem.

Ovom podjelom bodova Bratstvo /J/ je zadržalo lidersku poziciju, tri boda prednosti  ispred imenjaka iz Savske Vesi.

Mura pak  se spustila  za jedno mjesto, no i dalje na ljestvici drži visoku 5.poziciju.

U slijedećem 11.kolu Bratstvo je domaćin trećeplasiranoj ekipi Strahoninca, dok Mura putuje u goste probuđenoj ekipi D.Koncovčaka.

2.međimurska liga skupina  „B“ , SRC  „Radovan Oletić-Ratko“  Hlapičina 10.kolo

MURA – BRATSTVO/J/  2:2 (1;1)

Suci: Patrik Kolarić, Matija Filipić, Mario Pintarić         delegat:  Stjepan Talan

Strijelci: 1:0 14′ Lebar 1:1 28′ Frančić 1:2 56′ Biškup 2:2 80′ Srša

Gledatelja: 120

MURA: Lajtman, Lebar (90′ Vrbanić), Podvez, Čurin ( 75′ Perčić), Stojko, Haček

(87′  Frbežar), Varga, Telebuh, Srša, Vršić, Bistrović

Pričuve: Vrbanić, Frbežar, Perčić

Trener: Ivan Zobec

BRATSVO /J/:  Jelenćić, Zubčić (68′ Karlovčec), Frančić, Kočila, Padarić, Koraj (46’L. Jambrović), Trstenjak, Petermanec (61′ Baumartner), Biškup (86 ‘ Zadravec), Novinšćak (46 ‘ Brezovački)

Pričuve: Zadravec, Baumgartner, L. Jambrović, Karlovčec, K. Jambrović, Brezovački

Trener:  Branko Jambrović

(tekst Z.R. ,  foto Tin Tomanić)