Davis Cup: Hrvatska protiv Belgije u Varaždinu

Susret tzv. Qualifier faze Davis Cupa protiv Belgije Hrvatska će početkom veljače 2024. odigrati u Varaždinu. Pobjednik će se plasirati na jedan od četiri turnira završnice

ZAGREB, 15. prosinca – Hrvatska teniska reprezentacija idući će susret u Davis Cupu odigrati u Varaždinu, odlučio je Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza. Bit će to dvoboj protiv Belgije, u tzv. Qualifier fazi tog natjecanja 3. i 4. veljače 2024., a pobjednik će se plasirati na jedan od četiri turnira završnice.

„Davis Cup se vraća u Varaždin i iznimno nam je drago zbog toga. Ovo će biti već treći put da ćemo ondje biti domaćini, uz Grad Varaždin kao izvrsnu podršku, a sigurna sam da će dodjela domaćinstva za koju smo se odlučili biti pun pogodak. Dakako, nadam se da će i rezultat biti jednak kao u prethodna dva susreta koja su održana u istoj dvorani. Ljubitelja tenisa u Varaždinu je mnogo, tako da očekujemo veliku podršku našim igračima u ovom važnom susretu u kojem želimo osigurati kontinuitet vrhunskih rezultata u Davis Cupu“, rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Naši su tenisači u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin do sada bili domaćini dva puta i u oba navrata su bili uspješni. U prvom susretu protiv Ekvadora 2010. slavili su rezultatom 5:0, a 2018. su s 3:1 svladali Kazahstan.

Sada će im suparnik biti Belgija, protiv koje je Hrvatska slavila u oba međusobna okršaja. U Rijeci 2004. bilo je 3:2, a istim su rezultatom naši tenisači slavili u Liègeu 2016.

Rok za prvu nominaciju igrača je 5. siječnja 2024., a više detalja o ulaznicama, vremenu početka susreta i slično bit će objavljeno naknadno. Prvog dana, u subotu, na rasporedu su dva pojedinačna meča, a u nedjelju program počinje okršajem parova te se nastavlja dvama pojedinačnim mečevima.

Hrvatski teniski savez