STARTA MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – RUDAR GOSTUJE U GOJANCU

Tek pred desetak dana završilo je povuci-potegni oko novog četvrtog stupnja hrvatskog nogometa i konačno se formirala Međužupanijska nogometna liga Čakovec – Varaždin koja broji čak 18 klubova. Utakmice 1. kola počinju danas, 16. kolovoza, od 17:30 sati – donosimo pregled parova.

Prije no  što je startala i pokazala se kakva u stvari je, dobila negativnu konotaciju, prvo zbog prepucavanja o broju klubova i sastavu lige između Međimuraca i Varaždinaca, a onda je novi problem bio Čakovec, koji umalo da nije dobio svoje mjesto u Ligi.

“Meni je osobno drago da nisam bio grobar Čakovca, iako bi nam mnogo lakše bilo da smo se prestali boriti i pustili stvari da idu svojim tijekom. Sretan sam što je Čakovec dobio priliku igrati i čvrsto vjerujem da će se uspjeti posložiti”, kazao nam je uoči početka predsjednik MNS-a Mato Kljajić.

No, teško je ostalima biti optimist, kad Čakovčani nisu uspjeli odigrati pripremnu utakmicu za vikend, a tek najavljuju registracije igrača, iako bi u nedjelju trebali igrati protiv Pušćina u prvom kolu nove lige.

Što se tiče ostalih klubova, puno bolji nego prošle dvije sezone u III. HNL trebali bi biti Preložani koji su dobili kvalitetnog sponzora tvrtke Komet koju od nove sezone nose i u svom imenu kao Mladost-Komet. Nedelišće, Polet i Rudar će zasigurno nastojati biti što bliže vrhu, dok nove momčadi u ligi imaju ambiciju da ako ništa drugo onda ostanu u ligi koja će od sljedeće sezone brojati samo 16 klubova, pa će biti dosta onih koji će strijepiti za opstanak.

Ostaje za vidjeti tko koliko zapravo vrijedi od međimurskih, ali i varaždinskih klubova u ovoj ligi, tko će se boriti za vrh, a tko za opstanak.

Parovi 1. kola:

16.08.2014.(subota): Mladost Komet (Pr.) – Plitvica (S); 17.08.2014.(nedjelja): Polet (SMNM) – Nedelišće, Graničar (K) – Zelengaj, Sloboda (S) – Zadrugar, Pušćine – Archea- Čakovec, Naprijed – Sloga (Č), Novi Marof – Centrometal, Plitvica (G) – Rudar, Jalžabet – Ivančica.

 

Sve utakmice se igraju u 17,30 sati.  http://www.mnovine.hr/