DANAS SE ODRŽAVA 17. VINCEKOV POHOD – HOĆE LI „BUNDEKI“ OPET SRUŠITI REKORD ?

Planinarsko društvo “Bundek” iz Murskog Središća djeluju od 1998. godine i trenutno ima više od 200 članova. Društvo promiče planinarenje i šetnje prirodom, zdrav način života, a svoje izlete, pohode i uspone organizira po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Italiji. Najpoznatiji su po organizaciji Vincekovog pohoda koji se održava pretposljednje nedjelje u mjesecu siječnju.

Ono po čemu se posebno ističu je kontinuirana i svake godine sve veća, uspješnija i kvalitetnija organizacija Vincekovog pohoda. Pohod je poznat diljem Hrvatske i Europe, mnogi planinari prepoznaju ga kao najveće planinarsko okupljanje u Hrvatskoj, gosti se vraćaju iz godine u godinu što je dobra promocija za Mursko Središće, ali i Međimursku županiju i njezine turističke i gospodarske potencijale.

Vincekov je pohod uvršten u nacionalno službeno glasilo Hrvatski planinar.

Na svojoj web stranici http://www.bundek.hr/ napisali su:

„U početku smo bili vrlo neobični i čudni gazeći u subotu ili nedjelju u gojzericama i ruksacima prema autobusu ili u neku okolnu šetnju, ali danas smo vrlo prepoznatljivi, stvorili smo pozitivni imidž u gradu i odmah se zna „da to Bundeki pak nekam idu“.

 

 

Dakle, naši „Bundeki“ sutra idu na svoj 17. Vincekov pohod. Pridružimo im se svi, uživajmo u šetnji prelijepim međimurskim goricama i svojim odazivom postavimo opet novi rekord.

(rt, foto Tin Tomanić)

vin 2