Dan za pamćenje u Atonu! Poletu iz Sv. Martina još jedan naslov, medalje uručio izbornik Zlatko Dalić!

Prepuna dvorana sa 1500 gledatelja, buka koja zaglušuje sučev zvižduk i navijači kakvi se mogu samo poželjeti! Tako se ukratko može opisati zadnji, finalni dan 3. klupskog prvenstva Međimurja na mantinele.

Šest utakmica u sve tri kategorije i dvije revijalne utakmice. Utakmice koje su svaka za sebe pružila svoju draž, ali ovog puta moramo krenuti od finalne utakmice između NK Pušćina i NK Polet SMNM, za koju se može reći da je u 30 minuta pokazala zašto ljudi vole nogomet. Uz to, netom prije same utakmice, na turniru se pojavio i izbornik hrvatske seniorske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji je dobio ogroman dugotrajan pljesak oduševljenih gledatelja!

Tvrda utakmica sa puno prilika na obje strane bez zgoditaka do samog kraja. I kada su već svi očekivali da će se pobjednik utakmice odlučivati putem deveteraca, tri i pol minute prije kraja domaćin NK Pušćine je poveo sa 1:0. Lopta se još praktički nije ni zakotrljala i već idući napad novi pogodak! Polet je izjednačio. Tri minute prije kraja krenula je jurnjava po terenu i traženje novog pogotka. Nije prošla ni minuta, Polet je poveo sa 2:1. Treći pogodak je postigao 10 sekundi prije kraja susreta i time obranio prošlogodišnji naslov.

Obrana naslova je uspjela i veteranima NK Nedelišća, koji su bili bolji od po mnogima jednog  najvećeg iznenađenja turnira, NK Polet iz Pribislavca. Iako je Polet pružao fantastičan otpor, ipak su na kraju presudile nijanse i Nedelišće pobijedilo rezultatom 5:4

Finalna utakmica dječaka završila je pobjedom ŠN Međimurja Čakovec I protiv svojih vršnjaka iz škole nogometa Dinamo Zelenko 3:1.

Još jedna ekipa koja je priredila iznenađenje plasiravši se u završnicu natjecanja je seniorska ekipa NK Dinama iz Palovca. Njihova odlična igra i borbenost protiv NK Mladost Komet iz Preloga doveli su ih do 3. mjesta prvenstva. Pobijedili su rezultatom 4:2 i time prvenstvo završili pobjedom.

Veteranska utakmica za treće mjesto završila je pobjedom prošlogodišnjeg finalista NK Omladinac NSR nad čakovečkom Slogom rezultatom 4:8.

Prvu utakmicu dana odigrali su dječaci U14 u borbi za treće mjesto. Bolji su bili dječaci iz škole nogometa Sveti Martin na Muri koji su nadigrali školu nogometa FOR rezultatom 6:1

Osim službenih utakmica, odigrane su i dvije revijalne utakmice. Prva na rasporedu je bila utakmica između partnera turnira i medija koja je završila rezultatom 4:3 za partnere turnira i time vratila za prošlogodišnji poraz protiv istih protivnika.

Druga revijalna utakmica bila je između međimurskih političara i načelnika slovenskih općina. Nažalost po međimurce, ovaj međunarodni prijateljski susret je završio porazom domaćina od 3:5, iako osim dobrog druženja i zajedništva, a slobodno možemo reći i dobro pokazanim nogometom, drugo u ovoj utakmici nije bilo ni bitno.

U nastavku donosimo rezultate finalnog dana

U14 utakmica za 3. mjesto ŠN FOR – ŠN SVETI MARTIN NA MURI     1:6

Veterani utakmica za 3. mjesto NK SLOGA – NK OMLADINAC NSR      4:8

Revijalna utakmica partnera turnira i medija      4:3

Seniori utakmica za 3. mjesto NK MLADOST KOMET – NK DINAMO PALOVEC     2:4

Revijalna utakmica međimurskih političara i načelnika slovenskih Općina       3:5

U14 finalna utakmica ŠN MEĐIMURJE ČAKOVEC I – ŠN DINAMO ZELENKO       3:1

Veterani finalna utakmica NK NEDELIŠĆE – NK POLET PRIBISLAVEC      5:4

Seniori finalna utakmica NK PUŠĆINE – NK POLET (SMNM)     1:3

(Miljenko Dovečer, foto : Dario Glavina)