Damir Lepen-Jurak trener NK Rudar: Rudarova sportska politika uklapa se u moju nogometnu viziju te se nadam da ću kao trener ispuniti klupska očekivanja

Na kraju vrlo uspješne Rudarove  sezone gdje je ostvareno vrlo dobro četvrto mjesto i gdje je veliki obol uz prijašnjeg  trenera Andriju Balajića imao i novopridošli  trener Damir Lepen-Jurak ovom potonjem postavili smo nekoliko pitanja o samom završetku sezone kao i o samoj sezoni koja očekuje NK Rudar.

Evo što nam je o tome rekao sadašnji trener NK Rudar Mursko Središće  Damir Lepen-Jurak koji vrlo brzo stekao naklonost Rudarovih navijača.

U Rudar ste došli nekoliko kola prije kraja prvenstva, točnije u 23. kolu te odmah imali sraz s liderom na ljestvici Radnikom iz Križevaca i  startali s uvjerljivom pobjedom od 4:1. Zanima me kako ste snašli i kako biste ocijenili ovih pet kola koju ste vodili ekipu?

Prije svega zahvaljujem se upravi NK Rudar na ukazanom povjerenju i svim navijačima što su me zaista lijepo prihvatili i nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja. Nije mi bio veliki problem snaći se pred kraj prvenstva jer sam ekipu dobro poznavao i s velikim brojem igraća imao sam prilike surađivati i ranije. U dogovoru s upravom ovaj završni dio sezone odradili smo kao pred-pripreme za sljedeću sezonu, stoga mogu reći da sam relativno zadovoljan odrađenim.

Konačan plasman na 4. mjesto lijep je uspjeh za ovu mladu ekipu.  Koji su planovi i kada mislite započeti s pripremama te s kakvim kadrom igrača mislite ući u slijedeću sezonu?

Rudarova sportska politika je vrlo jasna i ona se  uklapa i u moju nogometnu viziju stoga nam je glavni zadatak i  cilj zadržati ekipu na okupu te pojačati konkurenciju s mladim igračima. Vrlo pažljivo pristupamo prijelazom roku te po potrebi možemo ekipu pojačati iskusnijim starijim igračem, ali što ne smije narušiti razvoj naših mladih igrača. S pripremama počinjemo 10.07. 2023. Godine.

Znate li možda već sada s kojim ćete ekipama  odigrati pripremne utakmice kada i gdje?

Plan i program priprema je u završnoj fazi, do sljedećeg tjedna točno ćemo znati plan treninga i pripremnih utakmica, pa ćemo Vas moći detaljnije obavijestiti.

Rudar je ekipa poznata po forsiranju mladih igrača, a vidimo da će i u idućoj sezoni oni biti najveći sastavni dio ekipe. Da li vam kao treneru odgovara takav roster igrača?

Najveći dio moje nogometne karijere vezan je uz rad s mladim igračima. Vrlo dobro sam upoznat s specifičnošću u radu s mladim igračima, tako da u kombinaciji s našim vrlo talentiranim igračima  koji su željni rada to može bit samo dobitna kombinacija.

(tekst i foto: zr)