Dalić je naivno “progutao udicu” i popustio pritisku prosječnog igrača Kramarića

Jedan eksperiment se pokazao kao promašaj, evo što trebamo mijenjati za Češku

Hrvatska je u prvom kolu Eura poražena od Engleske 1:0. Iako poraz nije tragedija, budući da čak tri ekipe idu dalje i da nam je čak bolje biti drugi, opet ostaje žal za viđenim. Izbornik Zlatko Dalić slušao je ‘znalce’ i u prvih 11 stavio Andreja Kramarića na krilo i Antu Rebića u špicu.

Rezultat toga su dva od tri najgora pojedinca na utakmici, s time da je Kramarić bio najgori, pa zatim slijede Rebić i Marcelo Brozović, pa onda i Šime Vrsaljko. Višetjedno “plakanje” centarfora Hoffenheima Kramarića za prilikom i mjestom u prvoj postavi urodilo je plodom. Dalić je naivno “progutao udicu” i popustio pritisku.

Zauzvrat Kramarić nije taknuo loptu cijelu utakmicu i još se jednom pokazuje da se radi o prosječnom igraču i ništa više. Da je on neka klasa, ne bi igrao u malom Hoffenheimu, koji je čak i u njemačkim okvirima srednja klasa.

Ante Rebić bio je također očajan u napadu, pa je i taj eksperiment propao. Marcelo Brozović bio je neprepoznatljiv, potpuno čudno za njega jer je inače pouzdan i otporan na pritisak. Ostatak ekipe bio je solidan, na momente i odičan, ako zanemarimo početak utakmice.

Luka Modrić je odigrao doktorski, Mateo Kovačić je odigrao sjajnu utakmicu, iako je bilo sumnji, pa i od mene, ali je pokazao klasu. Joško Gvardiol solidan, obrana tako-tako, a jedino je Vrsaljko bio slabiji. No on nema konkurencije, pa je zapravo svejedno kako odigra, jer mu je zamjena Josip Juranović.

Izbornik je kiksao u postavkama igre, jer nismo prvih 25 minuta postojali na terenu, a do kraja smo stvorili ravno dvije poluprilike, što je premalo. Englezi su osim gola, koji je plod dobre akcije, imali i stativu Phila Fodena i “mrvac svih mrtvaca” Harryja Kanea, tako da je pobjeda zaslužena.

Za utakmicu s Češkom treba maknuti iz prvih 11 Kramarića, a i Rebića, te dati šansu Bruni Petkoviću Nikolu Vlašiću. Nije ništa još gotovo, naše “biti ili ne biti” su utakmice sa Česima i Škotima.

Ocjene igrača: Livaković 7, Vrsaljko 5, Ćaleta-Car 6, Vida 7, Gvardiol 7, Kovačić 8, Modrić 8, Perišić 5, Brozović 4, Kramarić 3 i Rebić 4.

Autor Marino Medak

(izvor: DIREKTNO.hr, https://direktno.hr/, foto: Screenshot)