Dale sve od sebe – srčane i borbene Zrinskice ipak nisu mogle ugroziti Podravku

U dvorani Graditeljske škole u Čakovcu odigran je susret 7. kola 1. HRL za žene između domaćeg Zrinskog i gošći iz Koprivnice višestrukih državnih prvakinja Podravka Vegete. Utakmica je završila uvjerljivom pobjedom Podravke 26:35, a promatralo ju  je više od 250 gledatelja.

Igračice Zrinskog euforično su ušle u susret i prve povele golom Vukojević, da bi u 5. minuti imale vodstvo od dva gola (4:2) što im je na njihovu žalost bilo posljednje na utakmici. Golom Ane Toth u 10. minuti gošće dolaze u vodstvo koje  do samog kraja  ne ispuštaju. Tamo do 26. minuti Zrinski se dobro drži, igra srčano i borbeno i razlika je samo gol, dva u korist gošći. Golovima Dežić i najbolje igračice susreta Marijete Vidak Podravka odlazi na odmor s četiri gola viška (13:17).

U drugom dijelu igračice Zrinskog u prvih pet minuta drže taj razmak, a onda Podravka Vegeta do 40. minute povećava svoju prednost na plus sedam (16:23). U slijedeće četiri minute Zrinski smanjuje zaostatak golom najbolje domaće igračice Ana-Marie Gavrić na 20:24. Međutim dalje od toga više nisu mogle, jer objektivno kvalitetnije i fizički moćnije  gošće , koje u svojim redovima imaju i nekoliko reprezentativki , još više povećavaju vodstvo i u 56. minuti je bilo maksimalnih plus deset (25:35).

Dvije minute prije kraja Ana -Maria Gavrić postiže zadnji pogodak i utakmica završava uvjerljivom pobjedom Podravka Vegete 25:36. U redovima domaćih igračica vidjelo se veliko htijenje, vidjelo se da je to bolja ekipa nego prošle sezone, ali osim časnog poraza od gošći iz Koprivnice ništa više nisu mogle učiniti. Kod Zrinskog  Ana-Maria Gavrić upisala je 11 golova, Lea Vukojević 7, Ena Car 4, a po 2 su zabile Tea Grubišić i Dora Lukić.

Kod Podravke najefikasnija je bila nezaustavljiva Marijeta Vidak s 11 golova, a po 5 su upisale Ana Turk, Ivana Dežić i Korina Karlovčan. Golmanice Zrinskog Anja Žvorc i Marta Kozjak skupile su 11 obrana koliko ih je sama skupila  Ivana Kapitanović kod Podravka Vegete.

Za komentar utakmice zamolili smo gostujuću trenericu Snježanu Petiku:

-Mogu reći da smo ispunili onaj dio zadatka koji smo si postavili kao i na prethodnim utakmicama da vučemo polukontru i kontru. Imali smo dosta nerealiziranih prigoda što nas je koštalo puno primljenih golova u obrani. Igrali smo u početku dosta ležerno jer smo mislili da će se domaćin predati čim nas vidi, a glavama smo bili već i u Viborgu gdje igramo EHF kup. Prvo poluvrijeme domaće igračice pružile su nam dobar otpor, naime njihov trener Goran Mrđen tri godine vodio je Podravku i poznavao je našu igru, vidio naše nedostatke i to je iskoristio. U  drugom dijelu naša kvaliteta došla je do izražaja, nisu mogle s nama trčati i rutinirano smo priveli utakmicu kraju. Moram reći da je ekipa Zrinskog puno bolja nego prošle sezone i morali smo se pomučiti da ih dobijemo.- kazala je trenerica gošći.

U slijedećem kolu 11. studenog rukometašice Zrinskog odlaze na gostovanje kod pretposljednjeg Ivanića koji je skupio do sada samo bod.

(Miljenko Dovečer, foto: Tin Tomanić)