DA LI JE RUDAR POŽELJAN U 3. LIGI ? – SUCI OPET ODRADILI PRLJAV POSAO

                  

                      NK “CROATIA”   GRABROVNICA –  NK “RUDAR”

                                                       4 : 0 (2 :  0 )

 

 

Ni na svojem drugom gostovanju ovog  proljeća  Rudar  nije imao  sreće, već je doživio uvjerljiv  poraz   za što postoji više razloga.

Ne znamo koji je bitniji , ali ćemo svakako izvještaj započeti sa sudačkom trojkom iz Križevaca koja ni u kom slučaju ne zaslužuje da sudi u ovakvom rangu takmičenja.

Njihove procjene  prekršaja ,auteva i zaleđa bile su najmanju ruku takve da čovjek pomisli da ti ljudi ne znaju suditi. No kad se to dešava na  štetu  samo jedne ekipe, onda to upućuje već  na neke druge stvari. Dodamo li tome još nedosuđeni jedanaesterac, te olako isključenje igrača Rudara onda sve postaje jasno.

Nitko se iz Rudara ne bi bunio kad bi isti kriterij postojao  za obje ekipe, ali toga nažalost nije bilo.

Ovo od strane sudaca  Rudaru se već događa u nizu ( Graničar , Međimurje , Croatia)  pa se sada postavlja pitanje što to znači klubu, želi li se klubu koji sve svoje obaveze uredno izvršava i ima super korektan donos prema svim institucijma 3.HNL – sjever dati do znanja da nije poželjan u ovom rangu takmičenja ili je sve to splet nesretnih okolnosti.

 

Vele u Rudaru da su sretni što se takva liga kao što je ova raspada, jer u nju su ušli sa puno ambicija i entuzijazma no ubrzo im se sve to obilo u glavu.

Drugi veliki razlog ovog  poraza nalazi se u ekipi Rudara. Naime, primiti tri zgoditka iz prekida, dva nakon kornera i jedan iz slobodnog udarca, zaista je previše za jednu ozbiljnu ekipu.  Upozoravali smo na to već i prije, još u pripremnom razdoblju , ali nažalost ništa se što se tog segmenta tiče nije promijenilo. On ostaje i dalje rak rana ove momčadi.

Dobro je utakmicu u Grabrovnici započela ekipa Rudara pa je tako već u 9.min. M.Šoltić  imao vrlo izglednu priliku međutim lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

Domaćin odgovara nekim polu šansama . Nakon  petog izvedenog kornera najstariji igrač na terenu A.Mrzlečki u 18 .min utakmice dovodi domaćina u vodstvo  od 1 :0 . Polako, uslijed sudačkih odluka igrače Rudara hvata nervoza te  u 24.min. žuti karton dobiva Zadravec zbog napucavanja lopte i u 30 min. M.Šoltić  zbog grubog starta.

U 35 min. opet nakon izvedenog kornera A.Mrzlečki  ostaje sam u kaznenom prostoru  i glavom mirno smiješta loptu u mrežu nemoćnog R.Rajfa.

Svakako još u prvom poluvremenu treba spomenuti lijepu  prigodu Vurušića u 45 min.  ali bez rezultata.

Drugo poluvrijeme započinje u ravnopravnoj igri gdje treba spomenuti da je Rudar  oštećen za klasični jedanaesterac kada M.Šoltić ulazi u kazneni prostor i tamo biva srušen, no umjesto jedanaesterca sudac Koprić na intervenciju svog pomoćnika svira ruku Šoltića koja je i bila , ali tek nakon prekršaja domaćeg igrača.

 I kako to biva u 54 min. domaći izvode brz kontranapad gdje Vuri  sapliče domaćeg igrača negdje na 17 m. a sudac mu na sveopće iznenađenje pokazuje  izravni crveni karton.

Suvajac odlično izvodi  slobodni udarac i preko živog zida plasira loptu u mrežu Rudara.Vratar Rajf opet je  bio  nemoćan.

Nakon isključenja trener Filipan iradi  neke promjene pa u igru ulaze Stojko i Jezernik što dosta ubrzava igru Rudara, te iako sa igračem manje Rudar je dokraja bio opasnija i bolja ekipa.

Imao je Rudar i šansu u 80. min kada u kontru odlaze četvorica igrača , ali je ona odigrana nespretno pa tako je i ta šansa je propala.

U 87. min domaćin izvodi vrlo lijepu akciju i Pavlović postavlja konačan rezultat od 4 : 0.

U slijedećom kolu Rudar se opet sastaje sa jednim od kandidata za sam vrh tablice ekipom Koprivnice, a utakmica se igra u subotu u 15 sati na igralištu Šuderka. NK Rudar zahvaljuje gospodinu Kristijanu Antoloviću na sponzorstvu ove utakmice !

 

 

SASTAVI :

   

     

CROATIA .: Zdelar , Mrzlečki , Bosilkovski , Suvajac , Pavlović , Paradinović , Škrinjar ,

                       Jurić , Leuštek , Rušiti , Tadić   / Sabađija , Prlić , Milaković , Mostovljan,

                       Veličan , Zvonar

 

RUDAR .      R.Rajf , Šprajc , Vuri ,Vurušić , Županec , Šoltić , Novak F. , Zadravec  , Šoltić N.

                       Novak D. , Šoltić M. ,  / Pavlović , Radiković , Jezernik , Stojko , Podgorelec ,

                       Čalopa , Rihtarec /

 

SUCI      :      I.Koprić , M.Plantak ,I. Prepolec , A.Krasnić ( svi Križevci )

DELEGAT : I.MLinarić (Sesvete)

 

                                                                           (tekst Z: Rihtarec, foto Tin Tomanić)