DA LI JE BORIS RADIKOVIĆ SVJETSKI REKORDER? – U 51. GODINI AKTIVNO ĆE IGRATI ZA DONJI KONCOVČAK

Središćanac Boris Radiković poznati je nogometaš i nogometni trener. Osamdesetih godina prošlog stoljeća Boris je igrao u najboljim međimurskim klubovima koji su se tada takmičili u vrlo jakoj 3. ligi ( Viko Omladinac Novo Selo Rok, MTČ-Sloga Čakovec), a karijeru je započeo u Rudaru iz Murskog Središća, gdje je već sa 17 godina nastupao za seniorsku ekipu. Bio je neuhvatljivo desno krilo, a kao srednjoškolac neprikosnoveni prvak u krosu ostavljajući iza sebe neke kasnije poznate atletičare. Najljepše nogometne dane proveo je u Poletu iz Svetog Martina na Muri. Nastupao je i za nekoliko slovenskih klubova, a najduže za NK Veržej koji se takmičio u 2.ligi.

Kao nogometni trener vodio je desetak međimurskih klubova i za mnoge od njih usporedno igrao. Posljednji klub kojeg je trenirao bio je Sokol iz Vratišinca s kojim se rastao krajem prošle godine i od tada je bez trenerskog angažmana.

Zbog toga je odlučio prihvatiti ponudu Donjeg Koncovčaka, iako ga je zvao i Torpedo iz Križovca, ali ne onu trenersku nego igračku. Oni su mu naime ponudili da proljetni dio prvenstva odigra za njih i tako im pomogne u natjecanju 2. županijske lige jer je klub iznenada ostao bez nekoliko standardnih igrača. Tako će Boris Radiković u svojoj 51. godini postati sigurno najstariji aktivni nogometaš u Hrvatskoj, a možda i u svjetski razmjerima.

Pretražujući po internetu doznali smo da je najstariji aktivni nogometaš na svijetu Kazuyoshi Miura koji ima 48 godina i povremeno nastupa za Yokohamu u 2. ligi Japana. Miura je jedno vrijeme bio član Dinama koji se tada zvao Croatia. Dakle Boris Radiković svakako spada među najstarije aktivne nogometaše, a bilo bi zanimljivo provjeriti i doći do službenih podataka, pa bi mogao biti i svjetski rekorder.

(R. Tomanić)

IMG_9940

IMG_2351