D. KONCOVČAK I HAJDUK U SUSJEDSKOM DERBIJU PODIJELILI BODOVE

Prvo kolo 2. međimurske lige donijelo je susret susjeda u kojem su se sastali domaći D. Koncovčak i gostujući Hajduk-Vindija iz Štrukovca. Prema rezultatima iz prošle sezone favorit je svakako bila ekipa Hajduka koja se borila za sam vrh ljestvice dok se D. Koncovčak zadovoljio sigurnim mjestom koje nije bilo ugroženo borbom za opstanak. Nakon rezultatskog debakla koji je doživio prošli tjedan u kup utakmici s Murom iz Hlapičine, D. Koncovčak se brzinski oporavio te sa četvoricom igrača koja su u tom susretu nedostajala, jučer odigrao vrlo dobro i zasluženo osvojio bod.

01.JPGa

Konačni rezultat od 1:1 postavljen je već u prvom poluvremenu. Domaćini dolaze u vodstvo zgoditkom Mihaela Flaca da bi Mađarić izjednačio iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. U 65. minuti domaći igrač I. Turk dobiva drugi žuti karton što mu donosi isključenje, a njegovoj ekipi pola sata grčevite borbe da sačuva rezultat u čemu su na kraju i uspjeli. Utakmicu je odlično vodio sudac Rodrigue Casimir pa je i zbog toga sve prošlo u sportskom duhu iako u derbiju žustrine nije nedostajalo.

02.JPGa

Od zanimljivosti istaknimo nastup rekordera Borisa Radikovića za D. Koncovčak koji u svojoj 52. godini još nije odlučio završiti bogatu karijeru pa je trenersku palicu predao Marku Vrharu, iako je momčad vodio u pripremnom razdoblju.

03.JPGa

Na kraju moramo spomenuti da se u subotu u D. Koncovčaku održava memorijalni turnir veterana posvećen Mladenu Vukoviću bivšem igraču ovog kluba koji je tragično preminuo prije godinu dana na samoj utakmici. Na turniru će osim domaćina nastupiti još i Zebanec, Polet Sveti Martin na Muri i Mura Hlapičina. Turnir počinje u 14 sati.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)