D. KONCOVČAK BOLJI OD MURE, DOMAĆI BOD PLAVIH I GOSTUJUCI HAJDUKA

Nisu najuspješniji u 17.kolu 2.ML Skupina  „B“ bili gradski drugoligaši. Pa krenimo redom. Mura iz Hlapičine gostovala je kod ekipe D.Koncovčaka gdje doživjela poraz od 1:0. Prema riječima navijača Mure ekipa u Koncovčaku nije pružila baš blistavu igru te je zasluženo poražena . Jedini zgoditak na utakmici postigao je Justin Balaž odmjerenim udarcem sa nekih dvadesetak metara. Inače on je ovog  proljeća pojačao ekipu Koncovčaka  pristupivši im iz ekipe Rudara iz M.Središća,i odmah se pokazao kao korisno  pojačanje.

Inače Mura se nalazi  na 6.mjestu sa 26.bodova te na proljeće ima skor od jedne pobjede i jednog poraza. U nedjelju  Mura je domaćin ekipi M.Mihaljevca.

 

Plavi iz Peklenice  na svom igralištu na Pocurkama bili su domaćini ekipi Šenkovca kojima su mnogi nagovještavali borbu za goli život u proljetnom dijelu prvenstva. Zbog toga su Plavi bili apsolutni favorit u ovoj utakmici, a morali su popraviti i loš dojam nakon poraza u prošlom kolu od ekipe Trnovca.

Međutim Šenkovčani su iznenadili Plave, te su nakon prvog dijela utakmice poveli sa 0:2  i domaćina prisilili na ogorčenu borbu u drugom dijelu. Na kraju su Plavi iščupali bod što svakako ne zadovoljava njihove ambicije u borbi za opstanak u ligi. Plavi su momentalno na 13.mjestu sa 18.bodova što im ne omogućava baš miran san u nastavku prvenstva. Slijedeću utakmicu Plavi igraju sa ekipom Venere u gostima u Svetom Juraju na Bregu.

 

Najbolji posao u ovom kolu od gradskih drugoligaša napravio je Hajduk Vindija iz Štrukovca koji se sa teškog gostovanja iz M.Mihaljevca vratio sa bodom. Rezultat je bio 1:1. Tako je Hajduk u prva dva proljetna kola osvojio 4 boda  , što je vrlo dobar start u polusezonu. Hajduk se sa  20.bodova  momentalno nalazi na 11.mjestu , a ove subote očekuje ih težak posao jer im u goste dolazi ekipa Bratstva Jurovec, jedan od favorita prvenstva.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)