Croatian Tennis Pro Tournaments – izvrsni rezultati naših tenisača i tenisačica

Serija turnira Croatian Tennis Pro Tournaments je otprilike na polovici, no već sad se može rećida je potpuno opravdala očekivanja!

Ovo je već treće izdanje serije profesionalnih turnira tenisača i tenisačica, koje se održava u organizaciji HTSa i klubova širom Hrvatske, a rezultati koji su ostvareni najbolja su potvrda da su naši igrači i igračice dobili snažan vjetar u leđa u borbi za napredak na ATP i WTA listi.
Na prvom turniru održanom u Petrčanima, na Falkensteiner Punta Skala Zadar Openu, priliku je najbolje iskoristio 17godišnji Dino Prižmić, plasiravši se u četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji, a Nino Serdarušić je došao do naslova u paru.

Nešto potom, na turniru serije ITF World Tennis Toura u Dubrovniku, u hrvatskom finalu u pojedinačnom natjecanju Duje Ajduković je svladao Luku Mikruta. U parovima, Nikola Bašić je došao
do finala. Osvojeni naslov u Dubrovniku, pokazalo se kasnije, bio je prvi u seriji uspjeha Duje Ajdukovića, jer je dva tjedna potom došao do još jednog naslova na natjecanjima tog ranga, ovaj put u Splitu. U međuvremenu je na ATP Challengeru u Splitu došao do osmine finala, a to je bio turnir na kojem je od naših igrača najbolji rezultat pojedinačno ponovno ostvario Prižmić, ulaskom u četvrtfinale.

Kod djevojaka, do sada je odigran jedan turnir, i to ponovno uz hrvatsko slavlje. Tara Würth je osvojila naslov u pojedinačnoj konkurenciji!

Do kraja serije Croatian Tennis Pro Tournaments bit će odigrana još četiri turnira, a jedan od njih je na rasporedu ovog tjedna tenisačice igraju u Osijeku. Na istom mjestu idućeg će tjedna igrati
tenisači, a nakon toga slijedi turnir tenisačica u Zagrebu.
Osim ove serije natjecanja u Hrvatskoj će ove godine ukupno biti održano još šest natjecanja koja se boduju za ATP, odnosno WTA listu, a tri su u međuvremenu već odigrana, i to također uz
velike uspjehe naših tenisača.

Na Istarskoj rivijeri u Poreču Dino Prižmić je osvojio naslov u pojedinačnoj, a Luka Mikrut u konkurenciji parova. U Rovinju je pojedinačnu titulu odnio junior
Matej Dodig, a u natjecanju parova opet je do naslova stigao Luka Mikrut, koji je izvrsno igrao i u tjednu potom u Opatiji, gdje je bio finalist u paru i polufinalist u pojedinačnom natjecanju.

Hrvatski teniski savez