CRNOJ SERIJI RUDARA NE NAZIRE SE KRAJ!

Rudar je doživio i četvrti poraz za redom. Ovaj put bolja je bila ekipa Nedelišća , iako bi podjela bodova po nama bio najrealniji rezultat. I u ovoj utakmici kao i u prijašnjim opet se neefikasnost pokazala kao najveći problem. Bilo je htijenja i želje kod igrača Rudara, ali bilo je premalo udaraca na vrata vrlo dobrog gostujućeg vratara Kocijana da bi se ostvarilo nešto više. Gosti su iskoristili dvije pogreške u obrani Rudara i došli do zaslužene pobjede.

01

Već u trećoj minutu nakon pogreške Horvata, Međumurac prima loptu i sa nekih petnaestak metara  rezantnim udarcem pogađa mrežu Rudara za vodstvo od 0:1. Bio je to šok za domaćina koji  je već od rane faze utakmice prisiljen ganjati rezultat.

02

Uspijeva im to u 34.minuti kada je u kaznenom prostoru prekršajem zaustavljen D. Šoltić  , te vrlo dobri sudac Hirš opravdano pokazuje na kazneni udarac. Siguran izvođač  bio je M. Šoltić koji poravnava rezultat na 1:1.

 

03

Tim rezultatom završava prvi dio utakmice, iako je do kraja poluvremena bilo još neuspješnih pokušaja prema vratima s jedne i druge strane.

U drugi dio Rudar je ušao ofenzivnije pokušavajući doći do prednosti no gosti vrlo dobro organizirani u obrani i opasni u kontrama ne dozvoljavaju domaćinu da učini nešto više.

Gosti u 63. minuti dolaze do novog vodstva u utakmici, kada još jedna pogreška u obrani Rudara dovodi u poziciju iskusnog Međumurca koji na 6,7 metara prima loptu  vara  domaćeg igrača i oštrim udarcem pod gredu dovodi Nedelišće u vodstvo od 1:2.

04

Mogli su gosti i povećati to vodstvo u 88. minuti nakon opravdano dosuđenog kaznenog udarca, ali Panić šalje loptu visoko preko gola. Pokušavao je domaćin doći do poravnanja no jednostavno u ovoj utakmici stvorili su premalo izglednih prilika da bi došli do bodova. Na kraju zaslužena pobjeda gostiju , jer nogomet se igra na golove što su oni i učinili, dok Rudaru u daljnjim utakmicama preostaje samo pokušati se čim prije izvući iz ove crne rupe u koju su upali. Ono što nam se svidjelo na ovoj utakmici je to , da je konačno jedan derbi susret Rudara i Nedelišća odigran u jednoj sportskoj i fer atmosferi sa vrlo dobrim suđenjem suca Hirša. Slijedeću utakmicu Rudar igra u Gojancu protiv tamošnje Plitvice i ne znamo koliko je to prilika za vađenje  pošto se oni sa gostovanja iz Dunjkovca-Pretetinca vraćaju kući sa punim plijenom od tri boda te pokazuju da se nalaze u odličnoj formi.

05

    RUDAR-NEDELIŠĆE   1:2 (1:1)

MŽNL ČL-VŽ                         Igralište Šuderka       22.kolo             15.04.2017.god.

 

Suci: Filip Hirš, Renato Jarnjak, Goran Vuković            delegat: Slavko Vodopija

Strijelci: 0:1 3.Međumurac  1:1 34.M.Šoltić /KU/ 1:2 63.Međumurac

Gledatelja: 300

06

RUDAR:  Rajf,Den.Levačić,Šardi,Vuri,Vurušić,D.Šoltić,Zadravec,N.Šoltić(70.Goričanec), Radiković,Horvat(77.Dan.Levačić),M.Šoltić pričuve: Stojko,Tkalec,Dan.Levačić

F.Novak,Goričanec,D.Novak trener; Nikola Goričanec

07

NEDELIŠĆE: Kocijan,Vibovec(46Špicar),Levačić,Brlenić,Filipović,Marčec,Panić,

Vizinger(90.Vrček),Mesarić,Međumurac,(68.Ericson),Vrček,Bađari  pričuve:

Novak,Kosir,Špicar,Gonsalves Almeida Ribas Ericson,Vrček,Bađari trener: Željko Vukšić

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

08