ČRNEC Donji Hrašćan pobjednik II ML Istok

SRD „ČRNEC“  Donji Hraščan osnovan je 27. 10. 1999. godine. Prvi predsjednik bio je Zvonimir Vlahek a dopredsjednik Josip Jurčec te tajnik Vladimir Zrna.

Promatrajući povijest ribolovnog društva možemo zaključiti da je dolazilo do zamjena i promjena predsjednika, dopredsjednika al ne i tajnika! Tako njihov uzorit  član Vladimir Zrna-Co dobija titulu„vječitog tajnika“ od kad se društvo osnovalo pa do danas.

Društvo upravlja dvjema ribnjacima, Trate i Opletere-stara graba. Ukupna površina oba dviju voda je cca. 2. hektara s prosječnom dubinom od oko 3. metra.  Uz ribnjak Trate izgrađen je ribički dom sa terasom, ukupne površine 80 m2.

Kroz godinu SRD Črnec ima tradicionalno 4. natjecanja: proljetni kup, retro kup-starinski način ribolova – ljeska kup, bambus kup Črnca te jesenski kup. Ujedno je SRD Črnec nosioc kvalitete za sport u općini Donji Kraljevec.

  1. godine bili su prvaci II Međimurske lige, a njihov član Nenad Jesenović bio je te iste godine pojedinačni prvak lige.
  2. godine povijest se ponavlja-ponovno osvajaju II Međimursku ligu a njihov član Damir Zrna pojedinačni je prvak lige. Osvajanjem II Međimurske lige ostvaruju plasman u I Međimurskoj ligi.

SRD ČRNEC

Kako gledate na sezonu koja je iza Vas, kada biste mogli nešto mijenjati što bi  to bilo?

Minula sezona iza nas  bila je  više nego uspješna, uspjeli smo osvojiti II. Međimursku ligu Istok, što nam je na početku i bio cilj,  a ujedno je i naš natjecatelj Damir Zrna prvak lige. „Kaj češ bolje“!?

 

 

Što Vas je najviše mučilo, a što Vam je pružalo najviše zadovoljstva?

S obzirom da smo si na početku sezone „zacrtali“ da želimo ići ligu više i da ćemo svi zajedno dati sve od sebe da se to ostvari nekako smo se najviše pribojavali Corone-da ne bi zbog nje sva natjecanja bila prekinuta, iako smo mi ribići jedni od onih koji se najviše drže epidemioloških preporuka.

Zadovoljstvo-druženje nakon osvojenog postolja,  ove sezone od šest kola mi smo bili pet puta na postolju. Taj osjećaj  kada osvojite pehar nakon natjecanja ne možete opisati, mi smo malo društvo zbog čega smo još više ponosni na osvajanje lige.

 

Tko Vam je bio najveći konkurent kod osvajanja lige?

Linjak Ivanovec, ovim putem koristim priliku da čestitamo dečkima iz „Linjaka“ na fer i korektnoj borbi tijekom cijele sezone, a naravno i drugim ekipama koje su se natjecale zajedno s nama.

 

Koje vode su Vam najviše odgovarale?

Kad pogledate osvojene pehare kroz sezonu dolazimo sami do zaključka da smo ove sezone podjednako briljirali na stajaćicama i tekućicama-kanalima.

 

Kako ste se organizirali za natjecanja?

Tjedan uoči natjecanja obično smo imali sastanak i na njemu dogovarali koju hranu čemu koristiti, koje mamce i ostalo. Subota popodne prije natjecanja bila je posvećena miješanju hrane i finalnim dogovorima za natjecanje.

 

Tko je bio kapetan, ostali članovi?

Nenad Jasenović je tu „podnio“ najveći teret.  Odigrao je stvarno vrhunski i podredio se ekipi maksimalno. Njemu je u pomoć također „uskakao“ Sandro Zrna. Osim njih dvojice spomenutih treba svakako spomenuti i Tomicu Barića, Dražena Fletena, Damira Zrnu te čovjeka s „klupe“  koji je dao najviše od sebe kada je trebalo, a to je Perica Zrna-osvojio dva prva  i jedno drugo mjesto.

 

Prijedlozi za unaprjeđenje lige?

Bilo bi dobro kada bi se malo više poribile grabe kako bi se na natjecanju još više lovilo-iako čujemo iz pouzdanih izvora da će to Međimurski ribolovni savez napravit iduće godine i ovim putem im držimo „VISOKO palac gore“ za takve stvari.

 

 Planovi društva u I. međimurskoj ligi?

Htjeli bi nastaviti s dobrim radom kao i ove godine, a samo dobrim radom ćemo osigurati stabilnost u I. Međimurskoj ligi. Znači-najvažniji  će biti ostanak u ligi.

Planovi u budućnosti?

Već nekoliko godina imamo u planu napraviti školu ribolova na našem ribnjaku. Približiti svoj djeci iz našeg sela, a i okolnih sela, koliko je ribolov lijep,zanimljiv i interesantan  sport.

Pojedinačno najbolji u II. Međimurskoj ligi Istok DAMIR ZRNA

Skroman, miran, tihi i „vreden dečko z Donjeg Hroščana“.

Prema njegovim pričanju prve doticaje s vodom-ribolovom ostvaruje već u osnovnoj školi u prvom razredu. U svojim ribolovnim počecima najprije je bio član ribolovnog društva Trnave iz Hodošana a kasnije osnivanjem ribolovnog društva ČRNEC prelazi u svoje rodno selo i tamo ostvaruje zapažene rezultate.

Da li se možda sjećate što Vas je u početku privuklu ribolovu?

Definitivno priroda, šum vode, tišina, mir, neki spokoj koji svaki pravi ribolovac pronalazi kada hoće izdvojiti nekoliko sati za sebe, jednostavno punjenje baterija za nove životne izazove. Naravno, da mi i „navek paše“ kada se podružimo, okrenemo koji „falat jegera i spijemo za okrepu flašu dve mrzle pivice“.

Vrlo uspješna ribolovna sezona je iza Vas i Vašeg ribolovnog društva?

Da, sigurno je. Društvo je osvajanjem II. Međimurske lige opet dobilo priliku natjecat se u I. Međimurskoj ligi. Znamo, da smo tamo već jednom bili i sad poučeni prošlim iskustvom namjeravamo malo duže ostat u njoj. Meni osobno je drago što sam svojim rezultatima doprinio tome. Osobno sam od 6. kola koliko je brojala liga četiri puta bio na postolju.

Tko je u društvu bio zadužen za organizaciju ?

Tu je najviše „potegao“ naš dugogodišnji član Nenad Jasenović-Krpić, on je bio pokretač puno toga ove sezone, krenuvši od kupovine hrane, mamaca, miješanje hrane, prema potrebi i kapetan te  ono „najvažnije“ na svakom natjecanju zadužen za tekuća pitanja.

Koje vode su Vam kroz sezonu  više odgovarale stajaćice ili tekućice-Kanali?

Rođen sam u Donjem Hraščanu, tu imamo „por“ grabi i nekako normalno je da mi oduvijek najviše „pašejo mirne vode“  stajačice, te sam se najviše specijalizirao za „kederaj“. Iz toga i proizlaze tri postolja ove sezone, Žužička, Hodošan, i Goričan.

Tko su Vam bili na neki način konkurenti kroz sezonu?

Teško je bilo koga tu izdvojiti, svi smo se strastveno borili kroz sezonu  al nekako je najtijesnije bilo između Marinka Kvakana DRAVA D. Mihaljevec, Davora Ružića SMUĐ Goričan-pardon LINJAK Ivanovec, Marka Vlaha SMUĐ Draškovec, Patika Horvata ŽUŽIČKA Kotoriba i mene. Na kraju sam ja bio taj koji je podigao pobjednički pehar.

Znamo kada se postignu rezultati i osvajaju pehari netko stoji i u feedebacku/iza Vas?

Stoji, stoji, to je moja obitelj, žena i dvoje prekrasne djece. Koristim ovu priliku i ovim putem im se zahvaljujem što su imali razumijevanja za sve moje odlaske i izbivanja iz kuće te obećanjem da ću im se kroz zimu „odužiti“.

Miroslav Mikulčić