Crna subota za odbojkašice i odbojkaše Plavih

U subotu su odbojkašice i odbojkaši Odbojkaškog kluba Plavi igrali domaće utakmice. Plave su dočekale drugu ekipu Ivanca, a Plavi Poljanec.

Prve na redu bile su odbojkašice. Nakon 6.  kola Plave su se nalazile na 1. mjestu sa šest pobjeda dok se Ivanec nalazio na četvrtom  mjestu. Odbojkašice Ivanca u Mursko Središće došle su u punom sastavu, a dok su kompletne igraju odličnu odbojku.

Plave u utakmicu ulaze dosta nervozno što odbojkašice Ivanca koriste i od početka su u prednosti. Sredinom seta gošće igraju još bolje, Plavima ništa ne polazi za rukom što rezultira povećanjem prednosti. Prvi set gošće osvajaju rezultatom 25:16. Drugi set Plave otvaraju sa 4:0, ali nakon toga ponovno igraju slabije. Ivanec odlično servira i igra obranu pa brzo prelazi u vodstvo. Plave ne mogu uhvatiti dobar ritam pa Ivanec brzo dolazi do velike prednosti. Drugi set osvajaju gošće rezultatom 25:14. Treći set je bio sličan prvom i drugom. Ivanec igra odlično u obrani i napadu i dolazi i do trećeg seta rezultatom 25:16.

Ivanec je tijekom cijele utakmice igrao odlično i zasluženo pobijedio. Šteta je što je Plavima nekoliko bitnih igračica ozlijeđeno pa nisu mogle parirati kvalitetnom protivniku. Plave su nakon šest pobjeda zaredom došle do prvog poraza i gubitka prvog mjesta. Lider prvenstva sada je druga ekipa Kaštela. U idućem kolu pekleničke odbojkašice idu u goste Kaštelu pa je tu šansa da se vrate na prvo mjesto.

Plavi – Ivanec II 0:3 (16:25, 14:25, 16:25)

Plavi: Goričanec, Hranilović, Škvorc, Pintarić, Mance, Tuksar, L., A. Turk, Novak, Mađarić, D., S. Debelec, Jezernik. Trener: Jurica Novak.

Nakon odbojkašica na red su došli odbojkaši. Plavi su dočekali Poljanec koji odlično otvara utakmicu. Odličnom obranom i napadom brzo stvara veliku prednost. Plavi se kasnije bude, ali se ne mogu približiti Poljancu koji osvaja prvi set rezultatom 25:17.

Drugi set Plavi igraju bolje što pokazuje i semafor. Od početka domaćini vode i ne daju Poljancu da ih ugrozi. Plavi izjednačuju na 1:1 rezultatom 25:19.

Treći set je sličan drugom. Nošeni glasnim navijanjem publike Plavi dolaze do 2:1 rezultatom 25:21. Četvrti set Plavi također igraju odlično i brzo dolaze do prednosti. Tu prednost povećavaju na maksimalnih deset razlike (20:10).

Kod rezultata 24:18 Plavi imaju čak šest meč lopti i čini se da je gotovo. Poljanec se ne slaže s time i smanjuje rezultat. Plavi nikako ne mogu osvojiti pobjednički poen pa Poljanec izjednačuje na 24:24, a nakon toga i do set lopte. Plavi osvajaju sljedeća dva poena i kod rezultata 26:25 imaju i sedmu meč loptu koju ne koriste. U završnici je Poljanec bio smireniji i izjednačuje na 2:2 rezultatom 29:27. U peti set Poljanec ulazi s velikom psihološkom prednosti. Plavi ne mogu vratiti odličnu igru iz prošlih setova, Poljanec igra odlično i dolazi do petog seta rezultatom 15:10. Time su Plavi izgubili već skoro dobivenu utakmicu. Na tablici su i dalje Plavi na vodećoj poziciji.

Plavi – Poljanec 2:3 (17:25, 25:19, 25:21, 27:29, 10:15)

Plavi: G., H., K., J. Novak, L., M. Hranilović, Turk, Trstenjak, Šimon.

(tekst: Jurica Novak, foto: Tin Tomanić)