Cobolli u Petrčanima do prvog naslova na ATP Challengeru

Talijan Flavio Cobolli, 165. tenisač svijeta, pobjednik je drugog izdanja ATP Challenger Tour turnira Falkensteiner Punta Skala – Zadar Open, održanog u Petrčanima za nagradni fond od 45.730 eura. U finalu je sa 6:4, 6:2 bio bolji od poljskog kvalifikanta Daniela Michalskog i tako osvojio prvi naslov u karijeri na natjecanjima ovog ranga.

Do sada je dva puta bio poražen u finalu, a sada je ipak napravio korak dalje. Istina, nije dobro krenuo, jer je Michalski poveo 4:1 u prvom setu, no do kraja seta Poljak ne samo što više nije osvojio ni gem, nego nije imao ni gem loptu. Talijan je potpuno kontrolirao meč, a Michalski nakon tih obećavajućih 4:1 više nijednom nije zadržao servis.

“Stvarno sam sretan zbog cijelog tjedna. Ponosan sam na ono što sam napravio i zahvalan mom timu. Radili smo naporno”, rekao je Cobolli. “Bio sam napet na početku, jer sam započeo finale kao favorit. Nakon što sam smanjio na 2:4 sve se promijenilo”, izjavio je 19-godišnji Talijan.

Obojici sudionika finala ovotjedni plasman na pojedinačnoj ATP listi bio je najbolji u karijeri (165., odnosno 337.), a na idućoj objavi obojica će ga nadmašiti.

Press Hrvatski teniski savez

Foto: Frane Hrabrov