Članice mažoretkinja Mursko Središće odlične pete u Europi

U periodu od 10. do 13. listopada članice udruge mažoretkinja Murskog Središća kao dio Hrvatske reprezentacije bile su na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Italiji u gradiću Lignano Sabbiadoru.

Na istom natjecanju sudjelovalo je 14 zemalja sa preko 1000 natjecatelja i natjecateljica.

Središćanske mažoretkinje natjecale su se u kategoriji solo s rekvizitima najmlađi: Zala Bedić i po prvi put u ekipnoj  kategoriji Batonflag: tim seniori.

Obadvije kategorije osvojile su odlično peto mjesto u Europi.

Zala Bedić bila je i jedna od najmlađih natjecateljica prvenstva, a odlična izvedba koreografije donijela joj je ulazak u TOP 6 natjecatelja prvenstva te je primila medalju i ponosno stala na postolje za proglašenje uz bok najboljima.

Ekipa Batonflag seniori  svoju koreografiju sa zastavama na temu Marchin benda i u prekrasnim kostimima svoju koreografiju je otplesala odlučno i sigurno. U vrlo jakoj konkurenciji seniora izborile su isto odlično peto mjesto.

Za članice mažoretkinja Mursko Središće bila su  ovo prekrasna četiri dana provedena na velikom natjecanju. Stekle smo još jedno veliko iskustvo, upoznale prijatelje iz drugih zemalja, vidjele odlične i vrlo zanimljive izvedbe koreografija svih sudionika i možemo reći dobile jak vjetar u leđa, nove ideje i veliku volju za naš daljnji rad.

Vrlo smo ponosne što smo dobile mogućnost biti dijelom jedne velike i rezultatima bogate reprezentacije koja je dominirala natjecateljskim podijem i čija se himna Lijepa naša uz pjev naših navijača s tribina čula mnogo puta. Velika pohvala svim klubovima  od  juga pa do našeg  sjevera koji su svojim gradovima i općinama kući donijeli čak 21-u  medalju.

Ciljevi za budućnost već su zapisani,s nestrpljenjem očekujemo sve nastupe i natjecanja koja nam dolaze i veselimo se svim našim budućim izazovima!!

Veliko hvala našim voditeljima Lari Podgorelec, Luciji Mutvar Bedić, Patriciji Jambrošić na predanosti, svim članicama naše udruge koje odvajaju svoje dragocjeno vrijeme vježbajući  i trenirajući u svakom slobodnom trenutku,našim roditeljima na bezuvjetnoj podršci, gradu Mursko Središće i gradonačelniku Draženu Srpaku koji nas prate i pomažu ,svim sponzorima i donatorima te svima koji vjeruju u naš rad  s djecom i mladima a  koji su nas ispratili riječima ohrabrenja,  bodrili na tribinama i uz ekrane Live Stream-a.

Ponosne Serjojnske mažoretkinje !!!

(Lara Podgorelec)