Cibalia uspješno apsolvirana, u subotu pod rasvjetom protiv Dinama II

Tek u 5. kolu Međimurje je došlo do prve pobjede, više nego zasluženo, pogotovo igrom u drugom poluvremenu. Njihov gost Cibalia iz Vinkovaca željela je isprati gorak okus nakon 0:3 domaćeg poraza od Dugopolja, a domaće Međimurje je tražilo put do prve pobjede.

U prvom dijelu rastrgana i nepovezana igra s obje strane, a prilike obiju momčadi se mogu pobrojati na prste jedne ruke. Za Međimurje pokušaj Ikića na početku utakmice , dobar šut Ivančića iz slobodnog udarca, i možda najbolja prigoda Šimičića  glavom,dok je za goste udarac Tustonjića spriječila je stativa.

Fenomenalan je bio ulazak čakovčana u drugo poluvrijeme,gostujuća obrana zaboravila je na Brckovića koji je iskoristio jedno loše dodavanje Cibalijine obrane, izbio sam pred Marijanovića i lukavo ga prebacio za 1:0.

Gosti daju sve u napad, Međimurje se brani i brzim kontrama ugrožava gol Cibalije. Najbolju prigodu za goste ne koristi u 51. minuti Matošević koji iz blizine puca pored gola. Međimurje povećava vodstvo iz kaznenog udarca nakon prekršaja nad mladim Ikićem, koji je dosta bio angažiran na ovoj utakmici. Siguran s bijele točke bio je kapetan domaćih Ivan Novoselec u 68. minuti. Nakon 2:0 igra se još više otvorila , gosti srljaju i otvaraju puno prostora domaćim napadačima. Nakon nekoliko nerealiziranih prilika domaćih nogometaša Brcković svojim drugim golom nakon solo prodora u 81. minuti zaključuje utakmicu. Ovom 3:0 pobjedom Međimurje se malo diglo na tablici, igrači su se napunili samopuzdanjem i na miru čekaju Dinamo II koje im dolazi u subotu.

–  Znali smo da je Cibalija dobra ekipa i da ćemo imati problema, iako su izgubili prošlo kolo kod kuće. Jako teška utakmica je iza nas, pogotovo psihički. U tri od četiri kola nismo imali sreće ,a imali smo i dosta pehova. Na početku smo igrali dosta sporo, noge su bile teške. Nakon poluvremena smo se dignuli i podignuli agresivnosti i brzo preko Brckovića postigli gol . Malo nas je pomazila i sportska sreća, došli smo do tog pogotka pa kazneni udarac i utakmicu smo mirno priveli kraju. Sretni smo i idemo dalje. Spremni smo za subotu i Dinamo II, odradili smo dobre pripreme. Znali smo da će početak prvenstva biti jako težak jer je došlo mnogo novih igrača koje treba ukomponirati. Sada smo jako optimistični i vjerujte da nas u subotu očekuje jako dobra utakmica.- sretan je bio novi trener Međimurja Damir Lepen Jurak.

U 6. kolu 2 HNL Međimurje na SRC Mladost u 19 sati dočekuje Dinamo II

(tekst i foto: Miljenko Dovečer)