Četiri Međimuraca na Svjetskom prvenstvu u karateu

SVJETSKO PRVENSTVO U KARATEU ZA KADETE, JUNIORI I MLAĐE SENIORE

Posljednjeg tjedna u listopadu svjetska karate elita u kategorijama kadeta, juniora i mlađih seniora okupila se u Konyi u Turskoj na Svjetskom prvenstvu. Mjesto među braniteljima hrvatskih bojna našlo je i četiri natjecatelja Karate kluba Globus iz Čakovca/Male Subotice. Još jedan nastup za hrvatsku karate reprezentaciju upisali su kadet Sven Strahija, juniori Nikola Topličanec i Leona Gulija i mlađi senior Kristijan Topličanec.

Očekivano najdalje je došao najbolji sa svjetske rang ljestvice u kadetima Sven Strahija. Mladića iz Dekanovca je nakon dvije odlične pobjede  u 1/8 finala zaustavio predstavnik Španjolske. Španjolac kasnije ne uspijeva izboriti finale i Sven je ostao bez repasaža i mogućnosti borbe za medalju.  Osim vrijednog iskustva na svom prvom Svjetskom prvenstvu, Sven je sakupio je i nešto bodova, pa i dalje ostaje vodeći na svjetskoj ljestvici kadeta do 70 kilograma.

Nikola Topličanec u juniorima  do 55kg u prvom je kolu nadvisio Alžirca i to nakon što je preokrenuo rezultat od početnog zaostatka za konačnih 3:1. Svoj nastup u Turskoj  završio u drugom kolo gdje je od njega bolji bio predstavnik Armenije. Leona Gulija u juniorkama do 59kg na startu je poražena minimalnim rezultatom 1:0 od Talijanke koja pak kasnije gubi polufinale te i Leona ostaje bez repasaža. Kristijan Topličanec u kategoriji U21 do 60kg izgubio je u prvoj borbi od odličnog Alžirca. U pratnji međimurskih karatista bio je i trener Dejan Slukić koji je  pozitivno gledao na dane provedene u Turskoj“ U izuzetno jakoj konkurenciji vidjeli smo odlične borce sa svih strana svijeta i skupili vrijedno iskustvo za ubuduće. No, nećemo previše analizirati to natjecanje jer se već okrećemo Prvenstvu Balkana kojeg će ugostiti crnogorski Bar“ poručio je Slukić.

Tomica Jakopec