Čakovečki plivači blistali u Vukovaru i osvojili ukupno 77 medalja

Regionalno prvenstvo Hrvatske za Regiju IV, održano 24. i 25. studenoga Vukovaru bilo je posljednje  natjecanje za mlađe juniore, juniore i seniore na kojem su mogli isplivati limite za nastup na Prvenstvu Hrvatske. Između 130 plivačica i plivača iz 13 klubova Regije IV koji su se natjecali u gradu na Dunavu bilo je i devetero članova ČPK-a.

Treneri Marin Horvat i Goran Kolarić na istok zemlje poveli su: Kaju Sabol, Vitu Pintarić, Gloriu Požgaj, Hannah Ereiz, Emu Medved, Antonia Šanteka, Tina Furdija, Adama Šinjorija i Frana Kovačeca. Djevojke i mladići iz Čakovca sveukupno su osvojili 77 medalja od čega 32 zlata, 26 srebra  i 19 bronci. Trener Kolarić kazao je kako je očekivao dobre nastupe, ali da ni u najoptimističnijoj varijanti nije mogao prognozirati takvu žetvu odličja.

„Nakon dobrog početka sezone, nastavili smo kvalitetno raditi i posljedica toga je zadržavanje visoke razine forme. Dobra je to vijest uoči najvažnijeg natjecanja krajem godine, Prvenstva Hrvatske“ izjavio je. Dodao je i kako gotovo nije bilo discipline u kojoj Čakovčani nisu bili na postolju. „Prometnuli smo se u jedan stabilan i jak klub kontinentalnog dijela domovine“ poručio je. Natjecanje u Vukovaru bila je i prilika za posjet Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata.

(Miljenko Dovečer, foto: ČPK)