Čakovečki drugoligaš započeo s pripremama za proljetni dio prvenstva

Poslije duge zimske stanke s pripremama za nastavak sezone krenuo je i čakovečki drugoligaš .

Prije početka priprema igračima i stručnom stožeru obratili su se čelnici kluba predsjednik Marijan Uršanić i direktor Stjepan Hamonajec koji su istakli da je osnovni cilj stabilizacija kluba i ostanak u 2 HNL.

Nakon toga  trener Matija Kristić sa svojim pomoćnicima Darkom Stamenkovićem i Davorom Kovačevićem poveo je u sedmotjedne pripreme igrače čakovečkog Međimurja.

Osim viroznog Branilovića na prvi trening odazvao se 21 igrač, gotovo svi s kojima će raspolagati trener Kristić u nastavku prvenstva: Galoši i Nemec – vratari, Pajić, Branilović, Brcković, Malenović, Režić, Ptiček, Pušić, Novoselec –obrana Hranilović, Zanjko, Marić, Tkalčić, Farkaš, Jakšić – vezni red Marcijuš, Munivrana, Patafta, Trojak, Ikić, Rališ – napad.

Uz 10 kontrolnih utakmica svaki dan trenirat će se na terenima i teretani SRC Mladost .Većinu utakmica Čakovčani će igrati u gostima, a prva je na rasporedu ove subote protiv Mure u Murskoj Soboti. Tjedan dana kasnije igra se protiv Varaždina, a domaćinstvo će se odrediti naknadno. Protiv Bednje igra se 30. siječnja,a 2.veljače odlazi se u mađarski Heviz .

U periodu od 5. – 17.veljače Čakovčani sudjeluju na memorijalnom turniru ” Drago Parać ” u zagrebačkoj Dubravi i tu će odigrati četiri utakmice, 5.veljače protiv Zagorca iz Krapine,9.veljače  protiv Zeline i 12. veljače s domaćinom Dubravom .

Posljednju utakmicu na turniru igrat će 16. ili 17. veljače za plasman.

Nakon toga u završnom dijelu priprema ekipa će brusiti osam dana formu u Vodicama i tamo odigrati utakmice sa Šibenikom i Zadrom  koje će im koristiti kao priprema za 1. kolo nastavka prvenstva kada gostuju u Solinu.

U međuvremenu klub su napustila četvorica nogometaša : Sabol , Škvorc , Karamarković i Šarić , a za sada su došli  Novoselec ( Varteks ) ,  Ikić i Jakšić ( Osijek ) i Rališ ( ŠN Međimurje – Čakovec ).

S obzirom na kratko prvenstvo ( 13 kola ) gdje je svaki bod bitan u izjednačenoj ligi trener Kristić želi ojačati još dvije pozicije u ekipi pa se traga za iskusnim zadnjim veznim i centralnim napadačem. Prva kontrolna utakmica na rasporedu je već u subotu 19. siječnja kada Međimurje gostuje u Murskoj Soboti kod tamošnjeg prvoligaša Mure .

(tekst i foto Miljenko Dovečer)