C2C, Coast to Coast, od obale do obale…..Mura Drava gravel ride, 15. i 16. svibnja

Što je Gravel, što nam pruža i odakle naziv C2C Gravel opisao nam je glavni organizator Nenad Ciglar. Gravel je prije svega životni stil, bicikliranje koje kombinira vožnju po podlogama kao što su asfalt, makadam, zemlja, singletrack staze i sporedne ceste. Nema mjerenja vremena, nema modnih dodataka. Površina staza može varirati od tvrdo nabijene zemlje do kamenja veličine teniske loptice. Udaljenost obično mjeri između 50 i 150 kilometara, ali može biti i veća. U Međimurju smo, na krajnjem sjeveru geografske karte Hrvatske. Na otoku između rijeka Mure i Drave i to je mjesto gdje Gravel spaja dvije obale navedenih rijeka. Stoga je jasno  zašto je naziv C2C, Cost to cost Gravel. Ova manifestacije nastala je isključivo iz moje ambicije i velike želje da napravim nešto u svom aranžmanu, a da bude na korist svim zaljubljenicima na dva kotača a isto tako i onima koji će to nakon ove vožnje to i postati.

Gravel ciklo maraton proteže se kroz vikend 15. / 16.05., subotu i nedjelju, a start i cilj su u Malom Mihaljevcu kod domaćina PG Geler, 10 km udaljenosti od Čakovca.

Glavni događaj, gravel maraton, odvija se u subotu 15.05.2021. U 8 sati starta duža ruta od 142 km koja dodiruje 2x Muru i Dravu. U 10 sati starta kraća ruta 91 km koja jednom dodiruje Muru i Dravu.

Duža ruta ima jednaku trasu kao i kraća ali uz dodatak od 50 km. Gotovo je u potpunosti ravničarska sa udjelom makadama od preko 60 %, što na dužoj trasi donosi 90 km van asfaltnih puteva i staza. Prolazi se od Malog Mihaljevca preko Selnice, M.Središća, Vratišinca, Čakovca, Totovca, Orehovice, Preloga, Goričana, Donjeg Vidovca, Oporovca, D. Kraljevca i Belice, nazad do cilja u Malom Mihaljevcu.

Dok će učesnici gravel maratona okretati pedale po prašnjavim makadamima, u 11h će se odvijati „Gravel kids“ biciklijada za djecu školskog uzrasta.

Zajednički ulazak u cilj učesnika obiju ruta očekuje se već od 14 sati, pa sve do 17:30 kad počinje nagradni kviz natječaj čiji najtočniji odgovor donosi vrijedan gravel bicikl kao glavnu nagradu.

U nedjelju 16.05. u 10 sati starta „Gravel gourmet“, posebno organizirana tura dužine do 50 km po Gornjem Međimurju koju vodi ciklo vodič Nikola Medved. Na samoj turi složena je degustacija na Mađerkinom bregu gdje će svi ciklo hedonisti uživati u vinskim kapljicama vinarije Štampar i po povratku na cilj ručkom na PG Geler.

Direktor turističke zajednice Međimurske Županije, Rudi Grula, istaknuo je da je ovaj događaj  samo potvrda što Međimurje nudi biciklistima, a gravel je nešto na što smo svakako spremni. Zdravlje je na prvom mjestu, a pogotovo u ovo neizvjesno vrijeme pandemije. Stoga je pohvalno da je Općina Sveti Juraj na Bregu prepoznala ovu ciklo manifestaciju C2C Gravel i istu podržala u svim oblicima, a na podršku se može očekivati i sa strane Turističke zajednice Međimurske Županije.

Destinacijska turistička agencija True Colors dala je podršku u rezervacijama i bookingu. Vlasnica agencije Jelena Berečić istaknula je da je za sada 40 prijavljenih iz Hrvatske i Slovenije pa slobodno možemo reći da je ovo internacionalni ciklo događaj. Kako se sama manifestacija datumski približava svaki dan nam stiže sve više upita. Uz individualne upite javila se i jedna turistička agencija iz Rijeke Promotiv travel outdoor, te su samim time dobro došla prijateljska ruka u daljnjoj suradnji. Stoga svi koji žele uložiti barem jedan dan u svoj mentalni odmor i fizičku aktivnost svakako će postići svoj cilj na C2C Gravelu, a prijave su moguće kroz web stranicu Boje Međimurja www.boje-medimurja.com

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu gosp. Anđelko Nagrasajlović istaknuo je kako se u našoj općini radi sve više kuća za odmor.  Općina je prepoznala   mogućnosti u turizmu s obzirom na dostupnost i prometnu povezanost. Imamo i poznate vinske kuće. Općina Sveti Juraj na Bregu poželjna je i za život i odmor. Općina će i u budućnosti podupirati razne ideje i projekte za dobrobit domicilnog stanovništva tako i gostiju koji nas posjećuju, istaknuo je gosp. Nagrasajlović

Ravnatelj turističke zajednice Međimurske županije  gosp. Rudi Grula istaknuo kako je Međimurje  destinacija aktivnog odmora.Turistička zajednica  Međimurske županije također je prepoznala rad i ulaganja  na PG GELERIU. Oba događaja i gravel C2C i  HOG RACE izvrsna su prilika da posjetitelji i domaći gosti istarže i dožive Međimurje kao regiju sporta i aktivnog života. Turistička zajednica će i dalje podupirati  PG GELER u manifestacijama i kao turiststičku destinaciju.

Župan Međimurske županije gosp. Matija Posavec sa zadovoljstvom  je rekao  kako se ulaganja u turizam putem javnih natječaja   koja raspisuje Međimurska županija rezulatati itekako  jesu vidljivi .   Županija će i dalje raspisivati natječaje na  području turizma.  PG GELER   je primi opotporu županije  u projektima , ovoj manifestaciji i budućim manifestacijama koje će organizirati.

Na oba događaja  atmosferu će začiniti DJ FLOVEL. Zahvala i privatnim sponzorima koji su i u ovoj situaciji pružili ruku podrške, a to su-   FORMULA NEDELIŠĆE, HELL ENERGY DRINK, METALI BOJAN PERKO,ORGANIZATOR C2C GRAVEL

Ivanka Horvat

PG GELER TKO SMO MI?

ADRENALIN PARK, KUŠAONICA SIRA TUROŠA, EKO FRENDLY SMJEŠTAJ

OD KADA RADIMO?

POSLUJEMO VEĆ 5. GODINU, DAKLE OD 2016 GOD.

GDJE SE NALAZIMO?

NALAZIMO SE U  PREKRASNOM GORNJEM MEĐIMURJU, OPĆINA SVETI JURAJ NA BREGU, MJESTO MALI MIHALJEVEC

ŠTO NUDIMO?

NUDIMO GOSTIMA AKTIVAN ODMOR U PRIRODI

TKO SU NAŠI GOSTI?

NAŠI GOSTI SU RAZNIH PROFILA, TVTRKE ZA TEAM BUILDING, ŠKOLSKA DJECA ZA ZAVRŠNA DRUŽENJA, ORGANIZIRAMO ROĐENDANE SVIH DOBNIH SKUPINA, DJEVOJAČKE, MOMAČKE VEČERE, DOLAZE NAM DJECA IZ VRTIĆA GLEDATI DOMAĆE ŽIVOTINJE,POJEDNI GOSTI KOJI ODSJEDAJU U MEĐIMURJU,  DOMAĆINI SMO DVIJE MANIFESTACIJE COAST TO COAST GRAVEL, MEMORIJALNA UTRKA STJEPAN KORAJ, ORGANIZATORI SMO HOG RACE MANIFESTACIJE

ŠTO  SU NAŠI CILJEVI?

NAŠ CILJ JE ŠTO VIŠE LJUDI REKREIRATI I UKLJUČITI U AKTIVAN NAČIN. TO ČINIMO STRUČNO I S PUNO PAŽNJE SVAKOM POJEDINCU

KOJI JE NAŠ MOTO?

KAO ŠTO JE U NAZIVU PG, A TO ZNAČI POKANI GRANICE, DAKLE ŽELIMO DA NAŠI GOSTI IZIĐU IZ KOMFOR ZONE I POMAKNU SVOJE GRANICE UZ NAŠ POTICAJ

MOGU LI NAŠI GOSTI KOD NAS PROVESTI VIŠEDNEVNI IZLET?

DA , NARAVNO DA MOGU.UZ SMJEŠTAJ I ADRENALIN PARK U PONUDI IMAMO I NEKOLIKO RADIONICA. IZRADA SIRA TUROŠA, PEČENJE KRUHA, RADIONICA S MEĐIMURSKIM KONJEM

KAKO JE COVID VIRUS UTJECAO NA NAŠ POSAO?

POSLJEDNJU GODINU IZUZETNO JE UTJECAO VIRUS NA NAŠ POSAO.NEMOŽEMO UTJECATI NA TO, PA SE PRILAGOĐAVAMO.KORISTIMO MJERE ZA ZAŠTITU RADNIH MJESTA, NO TO NIJE DOVOLJNO. ZATO SMO ODLUČILI ORGANIZIRATI MANIFESTACIJE NA OTVORENOM .

MALO O HOG RACE FESTIVALU

ŠTO JE HOG RACE?

HOG RACE JE ZAMIŠLJEN KAO SLAVLJE AKTIVNOG ŽIVOTA U SKLADU S PRIRODOM.

HOG RACE JE BLATNA VEPROVA UTRKA SA PREPREKAMA, DUGA 6 KM I 14 PREPREKA

ZAŠTO HOG RACE?

UPRAVO IZ RAZLOGA ŠTO OVAJ FESTVAL IMA TENDENCIJU DA POSTANE TRADICIONALAN, TE DA GA UBUDUĆE KAO TAKVOG PROMOVIRAMO U  ŠIROJ REGIJI. TAKO DA NAM UZ DOMAĆE GOSTE DOLAZE I STRANI GOSTI U MEĐIMURJE.

ZAŠTO BAŠ VEPAR?

VEPAR JE SNAŽNA, SNALAŽLJIVA ŽIVOTINJA, PA TAKO NA OVOJ UTRCI BIT ĆE POTREBNA SNAGA, SNALAŽLJIVOST, HRABROST, BRZINA, SREĆA I SPREMNOST POMOĆI DRUGOME

HOĆE LI OSIM UTRKE BITII JOŠ ZANIMLJIVOSTI?

DA NARAVNO OSIM GLAVNE UTRKE BITI ĆE I ELIT SUPER SPRINT ZA NAJBOLJE. ZA DJECU OD 3-18 GODINE BIT ĆE ORGANIZIRANE KRATKE UTRKE UZ PRIGODNE POKLONE, IMAMO UTRKU  POZNATIH, KAO I  IGRE ZA POSJETITELJE, TOMBOLU ZA NATJECATELJE, SVIRA NAM DJ FLOVEL, U GOSTE NAM DOLAZI SPIDERMAN,  ADRENALIN PARK ĆE BITI OTVOREN ZA SVE POSJETITELJE.PRI PROGLAŠENJU BIT ĆE I KRATKA ZABAVA DO 21 SAT U SKLADU SA MJERAMA STOŽERE CIVILNE ZAŠTITE

TKO SVE MOŽE SUDJELOVATI NA UTRCI?

MOGU SUDJELOVATI SVI PUNOLJETNI  GRAĐANI

KAKO JE SAMA UTRKA ZAMIŠLJENA?

‘UTRKA JE ZAMIŠLJENA DA JU SVI NATJECATELJI MOGU SAVLADATI,OD MLAĐIH PA STARIJIH OSOBA

ZNAČI LI TO DA PREPREKE NISU PRETEŠKE?

TAKO JE, NISU PRETEŠKE,ALI SU ZANIMLJIVE, KAO I SAMA TRASA?

KUDA SE TRČI?

TRČI SE PO ŠUMI, LIVADI,POTOKU SA BLAGIM UZBRDICAMA I NIZBRDICAMA

A ŠTO JE ELIT SUPER SPRINT?

ELIT SUPER SPRINT JE ZA NAJBRŽIH 10 MUŠKARACA I ŽENA SA POSEBNIM PREPREKAMA DUŽINE 400M

ŠTO ŽELIMO PORUČITI?POZIVAMO SVE DA PRIHVATE IZAZOV I  PRIJAVE SE NA UTRKU,  I DA DOĐU NAVIJATI I BODRITI NATJECATELJE,POMAKNITE SVOJE GRANICE!!