Budućnost iz Miklavca uzela sva tri boda Muri u Hlapičini

U Hlapičini u okviru natjecanja u 2. međimurskoj ligi Skupine “B” sastali su se domaća Mura i gosti ekipa Budućnosti iz Miklavca. U vrlo zanimljivoj i žustroj utakmici gosti iz Miklavca bili u bolji i zasluženo odnijeli sva tri boda.

A sama utakmica odlično je započela za domaćina koji već u 9. minuti dolazi vodstvo zgoditkom svog kapetana Denisa Stojka, koji je odlično reagirao na jedan ubačaj i glavom ispred gostujućeg vratar Magdalenića smjestio loptu u mrežu za 1:0.

U daljnjem nastavku prvog dijela igre ekipe su se naizmjence izmjenjivale u napadima, ali bez nekog vidnijeg rezultata, tako da se na odmor odlazi vodstvom domaćina od 1:0.

Drugi dio utakmice donio nam je puno življu i efikasniju igru, naročito od strane gostiju. U 55. minuti domaći igrač Petar Tomšić uklizava u svom kaznenom prostoru na protivničkog napadača, a sudac Dario Velđi procjenjuje to kao prekršaj te svira kazneni udarac kojeg sigurno u zgoditak pretvara mladi Andrija Antolović za poravnanje na 1:1.

Imali su domaći primjedbe na ovu odluku, ali i nama se čini da je ona bila ispravna.

Već u 60. minuti gosti doaze i do prednosti od 1:2 zgoditkom Krunoslava Majerića.

Pokušao je domaći trener izmjenama podići svoju momčad no bez rezultata. U 70. minuti utakmice domaćini čine veliku pogrešku u svojoj obrani te jednostavno dodaju loptu do Vinka Berdina koji je zakucava u domaću mrežu te gostima rezultatom 1:3 donosi konačnu pobjedu.

Domaćini su se ljutili na suca Daria Velđija, ali nama se čini da je utakmicu vodio dosta korektno, zamjerke bi bile što za domaće nije svirao jedanaesterac u 63. minuti kada je s leđa u kaznenom prostoru odgurnut jedan domaći igra u posjedu lopte, te je upitan prekršaj na gostujućem vrataru kod poništenja zgoditka u 89. minuti.

Ovom pobjedom Budućnost iz Miklavca zasjela je na drugo mjesto prvenstvene ljestvice s 11 bodova, a zanimljivo je da su čak tri pobjede u pet kola izvojevali na gostovanjima.

Mura pak sa 7 bodova nalazi se na 10. mjestu i sigurno je da će ova mlada ekipa u daljnjem tijeku natjecanja kada se malo podigne forma, igrati vrlo važnu ulogu u samom prvenstvu.

U sljedećem kolu obje ekipe očekuju teške utakmice s tim da Mura gostuje kod lidera Trnovca koji još ne zna za poraz, a ekipa Budućnosti  dočekuje ekipu Bratstva/SV/, te ima prigodu osim osvajanja bodova revanširati se ekipi iz Savske Vesi za poraz u kup natjecanju.

  1. međimurska liga Skupina „B“, Igralište ŠRC „ Oletić Radovan – Ratko“ Hlapičina, 16.09. 2018.

Suci: Dario Velđi, Vjeran Tuksar, Filip Aldić

Delegat: Josip Modlic

Strijelci : 1:0 9′ Stojko, 1:1 55′ Antolović (KU), 1:2 60′ Majerić, 1:3 70′ V. Berdin

Gledatelja: 150

MURA: Lajtman, Koprivec (46′ Tkalec), Tomšić, Podvez, Čurin, D. Stojko, Vrbanić (69′ Jurović), Perčić, Telebuh, Srša (83′ Šafarić) pričuve: Jurović, Tkalec, M. Stojko, Šafarić, Frbežar, Vršić, trener: Ivan Zobec

BUDUĆNOST: Magdalenić, Zadravec, T. Berdin, V. Berdin (82′ Sklepić), Majerić, Jambrošić, David, Hrnčić (61′ Dodlek), Drk, J. Berdin, A. Antolović (63′ M. Antolović) pričuve: Sklepić, M. Antolović, Dodlek, trener: Zoran Grašić

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)