BRAČNI PAROVI UPECALI 90 kg RIBE – NENAD JURINIĆ POBIJEDIO NA NAPOLITANKE KUPU ! (tekst i foto Zlatko Rihtarec)

Jučer 10.08.2013. na ribnjaku  Zalešće održano je tradicionalno takmičenje bračnih parova u ribolovu na plovak. Prijavila su se 24 para od kojih su u službenu konkurenciju ušla 23 jer jednom sudioniku na pecanje nije stigla  partnerica. Vrijeme je poslužilo ribiče pošto je kiša malo rashladila atmosferu, pa nije vladala velika vrućina kao ovih dana. Bilo je veselo i šaljivo jer očito da su ribiči ovo takmičenje  shvatili kao jedno lijepo druženje. Normalno da je svako htio uhvatiti lijepu i veliku količinu ribe, ali nisu svi bili te sreće. Natjecanje je trajalo tri sata pa je bilo dovoljno vremena za dobar ulov . Takmičari su se na kraju iskazali jer je sveukupno uhvaćeno 89,082 kg ribe. Bilo je tu šarana, amura ,babuški  i normalno da je nakon ulova sva riba puštena natrag u vodu. Nakon završetka ribolova strogi suci izvagali su ulov, a rezultati su bili slijedeći:

1,mjesto bračni par: MESAREK MLADEN I ŽAKLINA, Novakovec   12.401 kg

2.mjesto bračni par: TELJEGA  DANIJEL I MARTINA, Hlapičina     8.657 kg

3.mjesto bračni par: ŠOŠTARIĆ IVAN I MIRJANA, M.Središće         7.638 kg

4.mjesto bračni par: ČEKI JOSIP I MIRA, Podturen 

5.mjesto bračni par: OREŠKI DARKO I ŠTEFANIJA, Peklenica

 

Nagrade na kraju turnira podijelili su predsjednik i dopredsjednik  ŠRD Mura M.Središće gosp. Stjepan Lisjak i Nenad Jurinić. Lijepo je bilo vidjeti da su svi učesnici dobili prigodne poklone  dok su prva tri para dobili uz to još dodatne nagrade koje su  osigurali sponzori. Treba još pohvaliti i kuhara  Iveka koji za sve učesnike skuhao odličan gulaš. 

Danas 11.08.2013. održan je NAPOLITANKE KUP, takmičenje u lovu ribe udicom na plovak. U prekrasnoj prirodi kojom se protežu NAPOLITANKE (osam jezera), a koje se nalaze na drugoj obali Mure prvo mjesto osvojio je Nenad Jurinić koji je ulovio 3.211 grama ribe, drugi je bio Zvjezdan Mađarić sa 2.961 gramom, dok je treće mjesto osvojio Ivan Zadravec kojemu je izvagano 2.011 grama ribe.

Sve učesnike kao i zainteresirane gledatelje skelom je prevozio vrlo uslužni i simpatični skelar Vinca.

NAPOLITANKE KUP