Brač Orienteering Championship – odlični rezultati Orijentacijskog kluba Međimurje

Proteklog vikenda od 6. – 8. listopada na otoku Braču održalo se natjecanje u orijentacijskom trčanju pod nazivom Brač Orienteering Championship u organizaciji orijentacijskog kluba Maksimir iz Zagreba.

Prva dva dana natjecatelji su odmjeravali snage na srednjim stazama na Vidovoj gori točnije na karti Orlovice gdje je teren bio podosta zahtjevan: čista borova šuma, ponikve, pojedinačno kamenje, na djelu teže prohodna, pašnjaci u kršu, a obilna kiša koja je padala oba dana, povečala je zahtjevnost staze. Treći dan natjecanje se nastavilo sa sprint utrkom u mjestu Postira.

Sudionici natjecanja bili su iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva, a Međimurje su predstavljali članovi Orijentacijskog kluba Međimurje Mihaela Kočila, Nikola Petković i Željko Koščak koji su postigli izuzetno dobre rezultate. U ukupnim rezultatima Nikola Petković je osvojio 1. mjesto u kategoriji seniora M21B, a Mihaela Kočila ukupno 3. mjesto u kategoriji seniorki Ž21B. Željko Koščak je osvojio ukupno 8. mjesto u kategoriji M35.

Važno je spomenuti da je dio karata na kojem se održalo natjecanja, crtao i predsjednik Orijentacijskog kluba Međimurje, Vladimir Tkalec.

Orijentacijski klub Međimurje aktivno djeluje već 13 godina, te svake godine organizira više natjecanja u različitim orijentacijskim disciplinama na državnom i međunarodnom nivou. Jedno od natjcanja održat će se 27. i 28. listopada ove godine pod nazivom 13. Međimurje open i to na lokacijama Frkanovec, Toplice Sv. Martin i Mursko Središće. Tom prilikom klub poziva sve zainteresirane da se uključe u orijentacijski sport.

(Mihaela Kočila, foto MK)