Boysovi dečki i dalje izvrsni – Rudar tricom Risonjića ispratio Plitvicu

Mirnom, rutiniranom igrom došao je Rudar do  nova tri boda u utakmici sa Plitvicom iz Gojanca i tako nastavio svoj niz neporaženosti.

Odlučno su „laporniki“ ušli u utakmicu i već od prve minute utakmice nametnuli oštar i žestok tempo te gostima pokazali tko će biti gazda na tenu u ovoj utakmici. Gosti su parirali koliko su mogli, a u Rudaru ostaje žal što pobjeda nije iskazana još većim rezultatom, jer prigoda za to bilo je jako puno.

Prvi zgoditak na utakmici pao je 22.minuti utakmice nakon nakon što je Goričanec dugom loptom odlično proigrao Risonjića, a ovaj  mirno zaobišao gostujućeg vratara i poslao loptu u mrežu za vodstvo Rudara od 1:0. I daje Rudar nastavlja stvarati prigode,  ali i promašuje pa tako izgledne prigode ne koriste F. Novak i Vurušić, dok udarac Den. Levačića odlazi pored vratiju.

No svejedno nije trebalo dugo čekati na povećanje vodstva Rudara. U 38. minuti nakon slobodnog udarca sa lijeve strane i još jednog odličnog ubačaja Goričanca, Risonjić glavom  samo produžava loptu u mrežu gostiju za 2:0. Rezultatom 2:0 završava prvi dio utakmice.

Drugi dio Rudar započinje prigodom Vurija nakon udarca glavom  nakon kornera, ali rezultat se ne mijenja. Rudar i dalje  vrši pritisak prema gostujućim vratima što nepreciznost što obrane gostujućeg vratara ne dovode do promjene rezultata. U 61. minuti  loša intervencija i nesporazum gostujuće obrane i njihovog vratara lijepo koristi Ivan Risonjić te glavom prebacuje vratara, te svojim trećim zgoditkom dovodi Rudar u vodstvo  od 3:0.

Imao je rudar još dosta prigoda do kraja utakmice, ali ispromašivali su se F. Novak, Šardi, M. Šoltić te Dan. Levačić  tako da se do kraja utakmice rezultat nije promijenio. Gosti su svoju jedinu pravu prigodu imali u 83. minuti kada nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Jošua Horvat pogađa spojnicu stative i grede.

Solidna utakmica Rudara koja je ujedno  poslužila treneru Srša da šansu za igru dobiju svi igrači, a ujedno je poslužila i kao dobra priprema za utakmicu kupa u srijedu 27.09.2017. godine protiv Dinama iz Palovcu u Palovcu. Ono što je najvažnije osvojena su tri boda nema ozlijeđenih ni kartoniranih igrača tako da se sada ekipa može mirno pripremati za utakmicu u Kupu.

RUDAR-PLITVICA (Gojanec)  3:0 (2:0)

4.nogometna liga skupina Čakovec-Varaždin      igralište Šuderka          6.kolo

Suci: Dragutin Pajtak , Renato Jarnjak, Nikola Pintarić

 Delegat:Tomislav Šoltić

Strijelci: 1:0 22′ Risonjić, 2:0 38′ Risonjić, 3:0 61′ Risonjić

Gledatelja: 150

RUDAR:

Rajf (86’Stojko), De.Levačić,Vuri,Vurušić (52′ M. Šoltić), A. Zadravec (52.N.Šoltić), Knežević, F.Novak (72. Dan. Levačić), M. Zadravec, Risonjić, Goričanec (64′ Šardi), Radiković

Pričuve:Stojko, Šardi, N. Šoltić, M. Šoltić, Dan. Levačić

Trener: Anton Srša

PLITVICA:

Kišiček, Melnjak, Mat. Horvat, Mar. Horvat (72’Pat. Horvat), Tomašić, Ister,

Kocijan (46′ Martinčević), Da. Horvat, Erdelja, Tkalčec (64’Trojko)

Pričuve: Kos, Trojko, Martnčević, K. Kocijan,Vrček, LeoHorvat, Pat. Horvat

Trener: Đuro Kolonić

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)